Přejít k hlavnímu obsahu

CaNNiE nebude pokračovat ve fnatic. Proč?

11. 5. 2018 | 12:08 Counter-Strike 2
Jistě vám v posledních týdnech neunikla novina, kdy se český hráč CaNNiE stal jedním z vítězů reality show GAMERZ a měl zamířit do řad akademie týmu Fnatic. Nakonec se tak ale nestane.
Výchozí obrázek

Jistě vám v posledních týdnech neunikla novina, kdy se český hráč CaNNiE stal jedním z vítězů reality show GAMERZ a měl zamířit do řad akademie týmu Fnatic. Nakonec se tak ale nestane.

Hubert 'CaNNiE' Ludwig na scénu v loňském roce vnesl svěží vítr a již ve svých prvních týmech proháněl ty nejlepší u nás, dokázal se dokonce s Gunrunners probojovat na LAN finále první sezóny COOL ligy. Následně přišla nabídka od eSuby, v jejíž barvách zahvězdil i na MČR. Jeho další cesty směřovaly do zahraničí, protože byl vybrán jako jeden z účastníků reality show GAMERZ. Jeho tým po dlouhých 20 dnech zvítězil a CaNNiEho a spol. čekal následný boj o smlouvu ve slavné organizaci. Jak jsme se ve středu dozvěděli, boj to byl bohužel neúspěšný.

Premiérové představení českého hráče v dresu Fnatic dopadlo na jedničku

První oficiální zápas Fnatic Academy se datuje k 13. dubnu a od té doby tato evropská pětice odehrála celkem čtrnáct oficiálních zápasů ve třech různých turnajích. Hned v úvodním DMarket.com Spring Cupu to FNC AT dotáhli až do finále a právě CaNNiE hrající v neskutečné formě byl jedním ze strůjců tohoto úspěchu. V jednom z turnajů se dokonce utkal i proti domácí jedničce eXtatus, kterou za pomoci svého týmu dokázal poprvé v kariéře skolit.

To už se ale angažmá blížilo pomalu ke konci, CaNNiE tomu sám ani nechtěl věřit. Začátkem května totiž skončilo trial období, po kterém bylo jednotlivým hráčům oznámeno, kdo zůstává a kdo končí. Zatímco hráči z poraženého týmu GAMERZ Blue si za pomocí Devilwalka složili novou pětici, hráči GAMERZ Red alias Fnatic Academy stále žili v nejistotě, ačkoliv jsme mohli vidět řady fotek, jak je sám CaNNiE spokojen, fotí se s týmovými produkty a tak podobně. Nejistota byla prolomena ve středu 9. května a bohužel pro CaNNiEho to znamená konec ve Fnatic.

 

Talentovaný český sniper patřil z individuálního hlediska k tomu nejlepšímu, avšak jak mu bylo oznámeno, achillovou patou se stala komunikace v angličtině, která mu při vysvětlování složitějších věcí vázla. U tak krátkodobého projektu, kdy jsou ve hře šestiměsíční profesionální kontrakty, bohužel není na pilování podobných věcí čas. CaNNiEho cesta do Fnatic tak skončila.

PLAYzone měl s CaNNiEm dohodnutý exkluzivní rozhovor krátce po tomhle středečním oznámení a sám hráč si ještě v úterní večer věřil, že by to mohlo klapnout. Ale narazil na tvrdou realitu. Rozhovoru se sice, vy čtenáři, nedočkáte, ale my všichni víme, že se Hubert 'CaNNiE' Ludwig ukázal v tom nejlepším světle. Individuální schopnosti má jedinečné a konecně je ukázal i za hranicemi. Potenciál se nevrátit na domácí scénu a nezapadnout do kolotoče neustálých změn v Hubertovi vězí. Kromě finálního složení Fnatic Academy je teď jedinou otázkou, jestli přijde jiná nabídka ze zahraničí. Nejen my bychom mu to určitě přáli... #nevergiveup

Původoní sestava Fnatic Academy ve zkušební době:

{#Slovinsko} Matej 'MaTaFe' Fekonja
{#Švédsko} Alexander 'AlekS' Andersson
{#Česká Republika} Hubert 'CaNNiE' Ludwig
{#Velká británie} Adam 'ec1s' Eccles
{#Švédsko} Johan 'Meddo' Lundborg

Štítky: Cannie, fnatic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.