Přejít k hlavnímu obsahu

Na Y-Games nebudou chybět přední MČR týmy

31. 5. 2018 | 23:55 League of Legends
Největší BYOC turnaj v Česku a na Slovensku se po roce opět vrací a rovnou větší než kdy předtím. V nových prostorech bratislavské Refinery Gallery se tuto sobotu a neděli utká v CS:GO turnaji 16 týmů o prize pool v hodnotě 1 400 € a obrovskou porci MČR bodů k nezaplacení.
Výchozí obrázek

Největší BYOC turnaj v Česku a na Slovensku se po roce opět vrací a rovnou větší než kdy předtím. V nových prostorech bratislavské Refinery Gallery se tuto sobotu a neděli utká v CS:GO turnaji 16 týmů o prize pool v hodnotě 1 400 € a obrovskou porci MČR bodů k nezaplacení.

Letošní ročník odstartuje v sobotu v 9:00 a systém turnaje je stejný jako v minulosti. Na týmy čeká skupinová fáze formátem každý s každým ve dvou hrách, tyto BO2 série pak určí celkem osm postupujících do play-off. Čtvrtfinále je na programu ještě v sobotu, vše vypukne v neděli v čele s grandfinálem od 14:00 na hlavní Orange stage. Pokud se ptáte, kdo vás turnajem provede, tak ani sekundu neváhejte, Pavel 'Mozilla' Klaban a Michal 'Bronko' Šembera budou připraveni do akce!

Skupina A

{#Česká Republika} Dark Tigers
{#Slovenská Republika} aSinex
{#Slovenská Republika} Team Otazník
{#Slovenská Republika} Too Hot To Handle

Skupina B

{#Česká Republika} ECLOT.LYNX
{#Slovenská Republika} Peleho Paratka
{#Slovenská Republika} EUNE HEROES
{#Slovenská Republika} PiatokPredTurnajom

Skupina C

{#Česká Republika} BITE Gaming
{#Česká Republika} BloodyDevils
{#Slovenská Republika} TheColours
{#Slovenská Republika} LubimeVypic

Skupina D

{#Česká Republika} Inside Games
{#Česká Republika} Ruhes.eu
{#Slovenská Republika} Team Pignitas
{#Slovenská Republika} Clown Fiesta

Týmy byly podobně jako u CS:GO turnaje nasazeny do skupin podle bodů v MČR klasifikaci, takže papírově by se dal označit první vypsaný tým jako favorit každé skupiny, ale ne ve všech případech to tak bude. Nejvíce jednoznačné se zdá být Áčko, kde Dark Tigers jako číslo jedna budou chtít zapomenout na nedávný neúspěch ve finále Jarní sklizně a dojít v turnaji daleko. V cestě mu budou stát i šampioni loňského ročníku, tentokrát jako Peleho Paratka, tedy parta Necromartina s Rusem nebo SeMikem, kterou již ve skupinách prověří ECLOT. V Céčku se o první místo poperou vyrovnané celky BITE a BloodyDevils, v Déčku turnaj odstartuje další z favoritů Inside Games. Tyto známé sestavy pak doplňuje celá řada tradičních domácích účastníků.

Podobně jako u uplynulých ročníků nebo dalších zúčastnených her toho letošního nechybí Y-Games v seriálu MČR 2018. I tentokrát tedy mohou nejlepší týmy nasbírat pořádnou porci MČR bodů, dokonce tu nejvyšší, protože Y-Games 2018 bylo ohodnoceno bodovou třídou A:

  • 1. místo: 800 € + 1000 MČR bodů
  • 2. místo: 400 € + 600 MČR bodů
  • 3. místo: 200 € + 400 MČR bodů
  • 4. místo: 300 MČR bodů
  • 5. - 8. místo: 200 MČR bodů

Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.