Přejít k hlavnímu obsahu

Zákaz sázení na esport v New Jersey

7. 6. 2018 | 14:21 Všechny hry
Zákonodárci v New Jersey navrhli zákon, který by mohl zakázat sázení na elektronické sporty a kompetetivní hraní video her. 
Výchozí obrázek

Zákonodárci v New Jersey navrhli zákon, který by mohl zakázat sázení na elektronické sporty a kompetetivní hraní video her. 

Mezinárodní akce, kde je 50 procent účastníků starších 18 let, by tento zákaz nezahrnoval, ale není jisté, jestli by se tato výjimka vztahovala i na esport, nebo pouze na mezinárodní sportovní akce. Zakázané sportovní akce by zahrnovaly všechny středoškolské sprotovní soutěže, elektronické sporty a také kompetetivní hraní video her , ale nevztahoval by se na mezinárodní akce, kde mladiství pod 18 let tvoří minimum účastníků.

Zákon, který podpořil Eric Houghtaling, Raj Mukherji, Joan Downey, John J. Burzichelli a Ralp R. Caputo, byl představen 4. června. Právník Bryce Blum, zabývající se esportem, se k zákonu na svém twitteru vyjádřil takto: "Je problém, že lidé chtějí omezovat něco, čemu nerozumí." 

Sázení na esport není specificky předmětem zákona. Navrhovaný zákon především cílí na sázení v kasínech, závodních drahách a na specifické kolektivní sporty a atletické akce. Esport je v něm zahrnut pouze okrajově jako potencionálně zakázané akce. 

Nejvyšší soud zrušil v květnu tohoto roku zákon zabývající se ochranou profesionálních a amatérských sportů (PASPA). Mnoho lidí to začalo označovat za vítězství pro esport, momentálně probíraný zákon v New Jersey by ale mohl esportu a sázení na něj vážně ublížit.

Štítky: esport, sázení