Přejít k hlavnímu obsahu

Nový update nerfuje CZ-75 a otevírá skyboxy

13. 6. 2018 | 10:42 Counter-Strike 2
Po delší době nám vývojáři CS:GO naservírovali skutečný update, který bude mít vliv na současnou metagame. Podstatných změn se dočkaly zbraně a také mapa Mirage.Hlavní informací dnešního patche je nerf CZ-75. Ano, už žádné onetapy při forcebuyi do vaší helmy. Snížení poškození ze 33 na 31 se zdá být mizerné, ale právě tenhle faktor je vysoce podstatný a šance na výhry forcebuyů budou bez "overpowered" zbraně opět o něco menší.
Výchozí obrázek

Po delší době nám vývojáři CS:GO naservírovali skutečný update, který bude mít vliv na současnou metagame. Podstatných změn se dočkaly zbraně a také mapa Mirage.

Hlavní informací dnešního patche je nerf CZ-75. Ano, už žádné onetapy při forcebuyi do vaší helmy. Snížení poškození ze 33 na 31 se zdá být mizerné, ale právě tenhle faktor je vysoce podstatný a šance na výhry forcebuyů budou bez "overpowered" zbraně opět o něco menší.

Dlouho se mluvilo také, jak by šla upravit M4A1-S, která se oproti M4A4 hrála opravdu málo. Není nic jednodušší než zvýšit počet náhradních nábojů ze 40 na 60, tak uvidíme, jestli to nějaký vliv mít vůbec bude. Drobné změny se dočkala i MP7, která namísto $1700 bude stát $1500.

Stále jsme se nedočkali Panorama UI, jehož vydání by mělo být také na spadnutí, ale vyjma změn na nekompetitivní mapě Canals přišly změny i na Mirage. Upraveny byly schody z T spawnu směrem k béčku, kde navíc na druhé straně byl nahrazen i žebříček, v áčkových apartmánech byl pro změnu zakulacen roh při výběhu z baráku, což umožní jednodušší házení granátů pod balkon. Na A site byly změněny ještě bedny na tetrisu. Zlepšena byla i viditelnost v určitých chokepointech, zmenšena stříška pod boostem z midu do okna, smutnit mohou i fanoušci béčkové lavičky, která byla nahrazena cihlovou zídkou. Screenshoty všech úprav najdete zde.

Kolem a kolem jde o drobné změny, tou hlavní je však otevření skyboxů. Nyní můžete bezstarostně házet smouky přes celou mapu takřka kamkoliv, z béčka na áčko, z T spawnu na CT spawn. Kreativitě se nyní meze nekladou. Tahle změna rozšíří možnost fejkování taktik za T stranu, uvidíme, jestli to byl vůbec správný krok a do jaké míry to se současnou metagame pohne.

Štítky: patch notes
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.