Přejít k hlavnímu obsahu

Pod lupou: Trápící se SKT

25. 6. 2018 | 17:22 League of Legends
Hráči SK Telecom T1, Faker a spol., si procházejí těžkým obdobím. V neděli odehráli svůj pátý zápas letního splitu LCK a teprve v něm si odneslo SKT své první vítězství. Co se děje s nejúspěšnějším týmem v historii League of Legends?Co se děje s SKT?
Výchozí obrázek

Hráči SK Telecom T1, Faker a spol., si procházejí těžkým obdobím. V neděli odehráli svůj pátý zápas letního splitu LCK a teprve v něm si odneslo SKT své první vítězství. Co se děje s nejúspěšnějším týmem v historii League of Legends?

Co se děje s SKT?

SK Telecom T1 byl dlouhou dobu tým, ze kterého měl každý soupeř strach. To, že SKT dvakrát vyhráli MSI a třikrát Worlds, mluví samo za sebe. Tahounem týmu je stále ikona celého League of Legends, Lee "Faker" Sang-hyeok a už přes tři roky jsou součástí sestavy hráči Blank, Wolf a Bang. Na všech pozicích se sice dlouhodobě hráči mění, ale to světovou jedničku v předchozích letech nijak netrápilo. 

Vzhledem k bídným výkonům a skóre zápasů 1-4 to vypadá, že SKT je znovu v krizi. Ano, podobně špatné období už jednou nastalo, a to sice ve čtvrté sezóně po legendárním prvním vyhraném šampionátu v roce 2013. Právě tehdy ještě hráči jako Piglet či Impact zapříčinili velkou krizi, po které nastala obrovská přeměna celého týmu. SK Telecom ve čtvrté sezóně nedokázalpostoupit na Worlds poté, co je objektivně přehrály týmy Samsungu, kt Rolster i NaJin.

preview

Kkoma zoufale hledá tu správnou kombinaci

Kkoma je dlouhodobě uznáván jako jeden z nejlepších, ne-li nejlepší trenér na naší planetě, ale i on nese za slabou sezónu zodpovědnost. Toplaneři SKT neukazují, stejně jako na jaře, dobré výkony a Untara navíc v létě ještě nehrál. Podobná kritika se ale dá svalit i na zbytek týmu. Faker úspěšně navázal na své výkony z jarních proher, kdy se tak moc snažil dělat playe, až to ublížilo celému týmu. Kdo by se mu ale divil, když ve většině her jeho tým neukazuje žádnou známku agresivních playů. Současné SKT nijak nepřevyšuje soupeře ani v pohybu po mapě, ani po individuální stránce a na Fakerových ramenou leží příliš velká tíha. 

Spolu s novou metou nemůže moc pomoci ani milovník hyper carry šampionů Bang, který navíc také neodehrál zrovna nejlepší jarní split a možná i proto má SKT aktuálně pět náhradníků, kterým se proti MVP podařilo ukořistit alespoň první vyhranou hru v sezóně. Sestava, ve které byl nahrazen i Faker, Bang a Wolf, nastoupila ve třetím kole proti MVP a i když nakonec prohráli 1:2, ukázali daleko větší boj, než základní sestava v prvních dvou kolech.

Dosavadní výsledky SKT v letním splitu:

  • 0-2 vs. AFS (Thal, Blank, Faker, Bang, Wolf)
  • 0-2 vs. GEN (Thal, Blossom, Faker, Bang, Wolf)
  • 1-2 vs. MVP (Thal, Blossom, Pirean, Leo, Effort)
  • 0-2 vs. FIN (Thal, Blank, Faker, Bang, Wolf)
  • 2-0 vs. JAG (Thal, Blank, Faker, Bang, Effort)
Zatím jedinou výhru v letním splitu jsme od SKT viděli proti Jin Air Green Wings, kteří zatím vyhráli pouze jednu hru a se skóre 0-6 (1-12) se drží na posledním místě tabulky. Hráči SK Telecom před sebou mají těžký týden, protože v prvním zápase se utkají s rivaly z KT Rolster a ve druhém zápase proti obhájcům korejského titulu, Kingzone DragonX. Pokud chce SKT pomýšlet na účast na Worlds, měl by tým právě v těchto zápasech ukázat, že na to má a ideálně oba porazit. Třetí hrou týdne bude další tým ze dna tabulky, bbq Olivers, který je nutné nepodcenit a získat povinnou výhru. 

Tabulka LCK po 2. hracím týdnu:

Aktuální tabulka
#TýmSkóreHry
1. Griffin010 - 2
2. Kingzone DragonX19 - 4
3. Gen.G4 18 - 4
4. Afreeca Freecs28 - 5
5. Hanwha Life Esports3 28 - 5
6. KT Rolster3 - 27 - 4
7. MVP26 - 5
8. SK Telecom T143 - 8
9. bbq Olivers61 - 12
10. Jin Air Green Wings61 - 12

Faker po výhře nad Jin Air Green Wings:

"Po prvních prohrách jsme absolvovali několik dlouhých porad. Víme, že aktuálně máme hodně problémů na kterých musíme pracovat, ale doufám, že tahle výhra nám trochu pomůže a příští týden ukážeme to nejlepší, co v nás je."
Štítky: LCK, SK Telecom T1, skt