Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo vyhraje Worlds 2018? (1/2)

23. 7. 2018 | 02:04 League of Legends
Letošní světový šampionát se blíží. I přesto, že se zatím nikdo oficiálně nekvalifikoval, play-off v jednotlivých regionech jsou za rohem a mezinárodní turnaje byly odehrány. Kdo jsou podle nás ti největší favorité na zisk Vyvolávačova Poháru?Kingzone DragonX - 20 %
Výchozí obrázek

Letošní světový šampionát se blíží. I přesto, že se zatím nikdo oficiálně nekvalifikoval, play-off v jednotlivých regionech jsou za rohem a mezinárodní turnaje byly odehrány. Kdo jsou podle nás ti největší favorité na zisk Vyvolávačova Poháru?

Kingzone DragonX - 20 %


Kingzone DragonX (dříve Longzhu Gaming) už dlouho patří mezi nejlepší týmy korejské LCK, v posledních dvou splitech se jim podařilo získat prvenství a i tohle léto se jim dávají největší šance na zisk korejského zlata. Korejské týmy navíc od třetí sezóny vyhrály každé Worlds a naposledy, kdy se do finále probojoval nekorejský tým bylo v roce 2014. Proč tedy tak dominantnímu týmu LCK dáváme pouze dvacetiprocentní šanci na zisk celkového vítězství?

Jednoznačné odpovědi se dočkáme při pohledu na výsledky z mezinárodních turnajů. Na MSI se ve skupině tým trápil a ve finále ho porazila čínská jednička Royal Never Give Up. Na Rift Rivals se hráčům Kingzone rovněž nedařilo a znovu podlehli čínským celkům Royal Never Give Up (ve skupině) a Rogue Warriors (ve finále). Na posledních Worlds se zase ještě jako Longzhu Gaming poroučeli z turnaje už po čtvrtfinále, i když tehdy byli vyřazeni korejským týmem ,Samsung Galaxy, který nakonec celý turnaj vyhrál.

Royal Never Give Up - 20 %


Vypadá to, že 2018 by mohl být rok Uziho úspěchů. Po tolika mezinárodních i domácích “zklamáních” to vypadá, že se karta obrací. Uzi a spol. totiž vyhráli na již zmiňovaném MSI a na Rift Rivals byli největším tahounem čínské LPL. V domácí lize navíc mají znovu slušně našlápnuto k titulu a i bez odpočívající hvězdy Uziho, který dává odpočinout své skoro božské ruce, se jim daří vyhrávat jeden zápas za druhým. Je ale otázkou, zda to tenhle čínský celek opravdu zvládne. Přeci jen, už pětkrát za sebou světový šampionát ovládla Korea. Možná, že se týmu znovu podaří přehrát Kingzone, ale co až v BO5 narazí třeba na takové KT Rolster, Afreeca Freecs nebo SK Telecom T1? 

Tak jako tak, po dlouhé době vypadá vítězství na Worlds pro čínský tým velmi nadějně. Podobně nadějně to naposledy pro nejlidnatější zemi na Světě vypadalo v roce 2015, kdy de do Číny stěhovalo množství korejských hvězd a tým Edward Gaming tehdy také zvítězil na MSI (nad SK Telecom T1). V tom roce se však do playoff světového šampionátu probojoval jediný čínský celek a v semifinále jsme už Číňana vyhlíželi marně. Fnatic totiž tehdy porazil EDG s přehledem 3:0. 

Griffin - 10 % 


Dosud nezmíněným týmem je letní korejské překvapení, Griffin, který sice hraje vůbec první split v LCK, ale aktuálně se drží na prvním místě se skóre 9:3. Na záda jim sice dýchají celky jako Afreeca Freecs, KT Rolster, Gen.G nebo Kingzone DragonX, ale to, že jsou nováčky, jim umožňuje jít do každého zápasu v roli outsiderů, díky které se cítí uvolněněji. Protože jsou v nejvyšší korejské lize hráči nově, mají o to větší motivaci a dravost něco dokázat a pokud trenér zvládne své hráče připravit na krizové situace, můžou se z nich snadno stát mistři Světa.

Tým nemá jasného tahouna týmu, ale důležité bylo jejich rychlé adaptování se na novou šílenou metu. Každý hráč navíc oplývá diverzitou a flexibilností, která jim dovoluje hrát velmi vysoké číslo šampionů. Toplaner Sword zatím za 28 her vyzkoušel už 13 šampionů. Velkou mírou se na dobré formě podílí i botlaner Viper, který dokáže zahrát skvělým způsobem meta picky jako Vladimir, Swain, Taliyah, Ryze či Irelia. Na supportovi lehendsovi pak stojí veškerá zodpovědnost za životy svých rozjetých spoluhráčů a proto si často zahraje pick jako Shen, Morgana či Soraka. 

KT Rolster - 10 %

Právě KT Rolster se už dvakrát podařilo porazit výše zmiňované lídry tabulky, Griffin. Změna na pozici midlane, zdá se, týmu prospívá a dravá krev v podobě Ucala vypadá velmi slibně. KT se daří drtit slabší soupeře, ale proti těm nejsilnějším většinou v důležitých zápasech nedokáží hrát jako obvykle a podlamují se jim kolena. To jsme viděli už v minulých play-off zápasech v LCK i třeba v gauntletech o Worlds 2016 i 2017. 


Druhá část coming soon™

Zdroj: @lolesports
Štítky: LCK, Worlds