Přejít k hlavnímu obsahu

Nový formát 1. Fotbalové ligy ve FIFA 19 nebude

Česká nejvyšší fotbalová liga má kromě nového názvu i nový herní formát. Fortuna Liga se tak po základní hrací části přehoupne do systému play-off. Změna by měla přinést více atraktivních zápasů.
Výchozí obrázek

Česká nejvyšší fotbalová liga má kromě nového názvu i nový herní formát. Fortuna Liga se tak po základní hrací části přehoupne do systému play-off. Změna by měla přinést více atraktivních zápasů.

Na českých fotbalových stadionech se po dlouhém čekání opět rozehrála nejvyšší fotbalová liga. Pro letošní rok si vedení soutěže přichystalo pro hráče i fanoušky naprostou novinku. Po základní části se totiž rozehraje fotbalové play-off. Nejlepší šestice týmů si to rozdá v nadstavbové části o ligový titul a postup do kvalifikace Ligy mistrů. Šanci na postup do evropských soutěží ale budou mít i hůře umístěné týmy. Kompletní informace o herním systému Fortuna Ligy naleznete zde.

Fanoušci počítačových her, kteří by si novinku chtěli vyzkoušet už v letošním vydání nejznámější fotbalové hry FIFA 19, ale budou mít s největší pravděpodobností smůlu. Tvůrci se totiž rozhodli kromě obvyklých lig vybrat i nové soutěže na základě volby fanoušků. Česká soutěž si nevede v hlasování špatně, nicméně na nejlepší dvojici ztrácí už více než 100 tisíc hlasů. Vše tak nasvědčuje tomu, že elitní českou fotbalovou soutěž ve FIFA 19 opět neuvidíme. I když pokud si vzpomene, jak vypadal v loňském vydání například Tomáš Rosický, je to nakonec možná i dobře.

Úplně bez českých týmů ale nejnovější FIFA přece jen nebude. Vývojářům z EA se totiž konečně podařilo získat licenci na Ligu mistrů. Je tak poměrně pravděpodobné, že se po virtuálních trávnících kromě Cristiana Ronalda, Neymara, nebo Edena Hazarda, bude prohánět i třeba David Limberský.

Štítky: poker-arena
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.