Přejít k hlavnímu obsahu

Česká mobilní hra Shadowgun War Games ovládla mobilní hry na Gamescomu 2018

27. 8. 2018 | 11:05 Všechny hry
Velké akce typu Gamescom a E3 často nabízí úžasnou podívanou. Na letošním Gamescomu tomu nebylo jinak. K tomu všemu si mohli mnout ruce i vlastenci, jelikož obrovský úspěch slavila Česká společnost Madfinger Games s novou hrou Shadowgun War Games, v níž se na Gamescomu uskutečnil i první turnaj.
Výchozí obrázek

Velké akce typu Gamescom a E3 často nabízí úžasnou podívanou. Na letošním Gamescomu tomu nebylo jinak. K tomu všemu si mohli mnout ruce i vlastenci, jelikož obrovský úspěch slavila Česká společnost Madfinger Games s novou hrou Shadowgun War Games, v níž se na Gamescomu uskutečnil i první turnaj.

Shadowgun: War Games

A o co vlastně jde? Jednoduché 5v5 Capture the Flag na mobilních zařízeních s ambicemi na esport budoucnost. Samotní vývojáři chtějí do hry postupně přidávat i další mody a postavy, které prozatím hodně připomínají playstyle Shadowgun Legends. Vydání hry se očekává v roce 2019 a pro všechny fanoušky mobilního esportu to tedy může být velký rok.

Nyní už ale k Gamescomu 2018. Madfinger se na výstavu připravil opravdu velkolepě a mimo svůj stánek, kde si lidé mohli vyzkoušet prozatimní stádium Shadowgun War Games, měli k dispozici i velkou stage, na které uspořádai první oficiální turnaj mezi pozvanými čtyřmi týmy. 

Team Nitro byl složen z německých YouTuberů, kteří měli v hledišti velké množství fanoušků. Dále ROG Female tým, jenž reprezentoval krásy a dovednosti holek z Česka. V neposlední řadě PogChamp Boys, reprezentující českou YouTube a Twitch scénu ve složení DeeThane, Blade, Dev1, Vláďa, Mastec a Chlebyn. A nakonec ESA (Esport Student Association), organizace snažící se propojit esport na univerzitní úrovni.

Gamescom 2018

Turnaj v Shadowgun War Games měl velice jednoduchý formát. Semifinále BO3 s následným zápasem o 3 místo a finálem BO5. Zápasy nabídly skvělý preview hry a podle ohlasů by se dalo mluvit i o velkém úspěchu. Vítězem se nakonec stala ESA, která ve finále zvítězila nad týmem Nitro 3:0 a odnesla si mimo poháru i konzoli NVIDIA Shield. Pokud byste rádi zhlédli záznam celého turnaje, naleznete jej ZDE.

Já osobně na turnaji reprezentoval tým ESA a po zápase mi na hru samotnou přicházely skvělé ohlasy. Jedna z mých kamarádek dolsova napsala: "Nehraju vůbec žádný hry, ale tohle mě hrozně bavilo. Příště mi zase pošli odkaz, až bude nějaký turnaj".

Z mého pohledu je hra, byť se jedná o velice ranou verzi, neuvěřitelně návyková a dokáže vás vtáhnout do dění. Samotné classy nabízí rozmanitý gameplay a pokud se do hry přidají další, na své si přijde každý fanoušek mobile FPS her. Samotný CTF je pak dynamický a nesnaží se uměle natahovat délku hry.

Gamescom

Nakonec bych rád něco napsal o samotném výjezdu s Madfinger Games. Společnost a lidé v Madfingeru jsou naprosto úžasná partička lidí se zapálením vytvářet kvalitní hry. Naplánovat celou akci, vytvořit stabilní verzi hry a uspořádat turnaj jim zabralo jen 3 měsíce, což při pohledu na rozsah akce nelze než zatleskat. Troufám si říct, že i ostatní účastníci tunaje si takový výjezd na Gamescom parádně užili a jen tak nezapomenou na vtipné situace během večerů v centru Kolína v Německu.

Štítky: Gamescom