Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone.cz po 9 letech odhaluje nové webovky!

10. 9. 2018 | 18:34 Všechny hry
Domácí komunitě jsme slíbili dárek ku příležitosti devátých narozenin portálu PLAYzone.cz, následovatele někdejších United-Games. A je to tady!
PZ
PZ

Domácí komunitě jsme slíbili dárek ku příležitosti devátých narozenin portálu PLAYzone.cz, následovatele někdejších United-Games. Po několikerém odkládání byla první finální verze zcela nové webové prezentace PLAYzone.cz dokončena, a ačkoliv jde na první pohled zejména o změnu grafického vzhledu, k novému webu jsme se uchýlili převážně z funkčních důvodů. Zároveň však ctíme naši historii a vedle všeho proběhla i kompletní migrace uživatelů, turnajů, novinek i legendárních flejmů, přičemž ty nejstarší sahají až do roku 2006, o které tím pádem nepřijdete.

PZ

Nejdůlěžitější prvky: posílení hostingu, mobilní responsivita

Je až neskutečné, že od spuštění PLAYzone.cz uplynulo dlouhých devět let. Stejně jako stárneme my všichni, tak se zub času podepsal i na našich stránkách. V průběhu let jsme sice přišli s novinkami, ale řada z nich byla slepována, aby to vůbec nějak fungovalo, na velké inovace nebyl v Drupalu verze 6 prostor. Vedle kompletní grafické přeměny přecházíme na Drupal 8, s čímž je spojený i přechod na nový hosting a zároveň výrazné posílení stability webu, který se u turnajů s vysokými počty hráčů už nebude přetěžovat, jako tomu bylo v posledních měsících.

Možná nejdůležitější novinkou je mobilní responsivita, která u starého webu v podstatě neexistovala a při současné popularitě a naší podpoře mobilních titulů patřila responsivita k jednomu z hlavních motorů, proč jsme po novém webu tolik toužili. Nyní se konečně budete moci z pohodlí gauče pohodlně registrovat do turnajů nebo pročítat články. V rámci přehlednosti jsme vyladili i podstránky her, což poslouží zejména uživatelům zajímající se o jedinou hru. Všechny informace, články a turnaje tak budete mít na všech zařízeních na jednom místě.

Zachované i nové komunitní funkce

Pokud neradi měníte zavedené pořádky, tak se nemusíte bát. Náš web sice prošel grafickou obměnou, ale základní prvky a funkce si zachová takové, jaké jste znali z předchozích devíti let fungování. Po příchodu na stránky jako první udeří nové rozdělení článků, díky kterému vám už neuteče žádné důležité oznámení nebo coverage největších turnajů v rámci bloku hlavních novinek. Mezi aktualitami se poté budeme snažit tvořit ještě bleskovější obsah než doposud.
PLAYzone.cz je multifunkční platformou, a proto jsme se zaměřili také na rozšíření komunitních funkcí. Velice oblíbený kalendář bude nově pokrývat všechny důležité domácí akce, nejen naše vlastní, kdokoliv z komunity zde navíc bude mít šanci přidat i libovolnou vlastní. Další novinkou je přidání Twitch panelu, přímo z prostředí našeho webu si můžete projít, kdo aktuálně streamuje.

Vylepšení zastaralého turnajového systému

Hráči jistě ocení i kompletně přepracovaný turnajový systém, který na našem bývalém webu zestárl snad nejvíce ze všeho. Nyní už se nebudeme bát ve větší míře využít formáty, jako je GSL skupina nebo swiss, jedním z nejblíže plánovaných přídavků je i přidání banovacího režimu. Jednodušší bude nyní také přihlašování do turnajů, vedle klasického hraní v mixu bude možné si založit i svůj stálý tým, se kterým se následně můžete do turnajů přihlašovat pár kliknutími.
Novinek je opravdu spousta, avšak jsme si samozřejmě vědomi toho, že ne všechny mohou být dokonalé. Kdybychom měli ale všechno donekonečna ladit k dokonalosti, novou webovou prezentaci nevypustíme asi nikdy. Další funkce budeme přidávat v průběhu, web je připraven například i na přidání jazykových mutací v případě pořádání turnajů pro hráče mimo náš region.

Ke spuštění nového webu vyjádřil své radostné pocity Account Director PLAYzone Agency, Michal Nagy:

Je až neuveriteľné, že súčasný web bežal 9 rokov, pamätám si to ako včera, keď sme ho 9. 9. 2009 spúšťali. Za tie roky prešiel mnohými úpravami a vylepšeniami, ale na väčšiu zmenu sa odhodlali až teraz. Celkovo sme doteraz vydali 20 470 článkov, zorganizovali 7 341 turnajov a viac ako 200 000 užívateľov napísalo 756 157 komentárov. Po intenzívnom ročnom vývoji a testovaní môžeme hrdo predstaviť nový web PLAYzone.cz, kde veríme, že nájdu domov hráči z všetkých herných komunít. Snažili sme sa web hlavne zjednodušiť, sprehľadniť a vyšperkovať novými funkciami tak, aby stíhal aktuálnym trendom a bol dôstojným nástupcom.

Kam směřovat feedback?

Náš web navštíví týdně desítky tisíc návštěvníků a pokud chcete být nápomocní s laděním neduhů nového webu, vřele oceníme každou zpětnou vazbu i reportování bugů, které se budeme snažit do jednoho odstranit a které směřujte, prosíme, na náš kontaktní formulář.

Štítky: playzone.cz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.