Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite umožňuje hráčům zneužívat chybu ve hře

25. 9. 2018 | 07:00 Fortnite
Studio Epic Games se s aktualizacemi a opravami chyb ve Fortnite posouvá dál a dál. Nicméně je zde stále několik věcí, které dělají v klíčových okamžicích hru ne až tak vybalancovanou, jak bychom si přáli. Na co hráči narazili tentokrát?
Výchozí obrázek

Nově objevené chyby dělají snazší hru hráčům, kteří je dokáží využít. Nedávno byla totiž objevena další chyba, která je zneužívána doslova hromadou hráčů této hry. Přes některé nedávné změny je stavění stále nejdůležitějším aspektem ve hře. Dodatečně, tento aspekt ve hře často odděluje nejlepší hráče od těch průměrných. A právě nedávno objevený problém dal opět obrovskou výhodu stavitelům, což je poměrně závažné.

Je chyba ve stavění závažná

Problém tkví ve stavění. Nejnovější chyba totiž umožňuje hráčům, aby se posunuli na zcela novou úroveň. Díky této drobnůstce můžete stavět strukturu zdi již před postavenou zdí. V praxi to pak vypadá tak, že když chcete editnout zeď, protože chcete postavit jinou, tato chyba vám umožní stavění bez nutnosti editů. Stručně řečeno, chyba umožňuje hráči stavět více struktur bez vystavení se nepřátelům. Použití této techniky tak zaručuje neustálou ochranu. Problém způsobuje také to, že hráč není schopen střílet, protože každý výstřel je blokován strukturou.

Populární streamer Tfue poukázal na tento problém ve svém videu. Vzhledem k tomu, že se o této technice před ním dozvěděli i další hráči, můžeme předpokládat, že vše přišlo s patchem 5.41. V současné době není známo, zda tuto věc bude studio Epic Games nějak opravovat. Jak je ale známe, určitě se i této záludnosti podívají na zoubek.