Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězem MGA 2018 se stal tým AVANGAR

3. 10. 2018 | 13:42 Counter-Strike 2
Turnaj MSI Gaming Arena 2018 proběhl vedle ESL One New York minulý víkend v newyorské Barclays Center. Kdo se stal vítězem klání o 60 000 dolarů?
Výchozí obrázek

Z regionálních kvalifikací se na finále probojoval severoamerický tým compLexity, španělský celek Movistar Riders, zástupce regionu CIS AVANGAR a také 5Power Gaming z Číny. Poslední jmenovaný však kvůli kolizi s jiným turnajem nakonec do Spojených států amerických neodcestoval, nahradil jej tak druhý domácí celek, poražený finalista z kvalifikace eUnited.

Celé finále se odehrávalo Double Elimination systémem v BO1 formátu, k triumfu tak stačila výhra tří map. Hned na úvod spadly do LB týmy Movistar Riders a AVANGAR, jako první se s turnajem rozloučil španělský zástupce, který padl s kazašským týmem 14:16. AVANGAR se po úvodní prohře probudil k parádním výkonům a eUnited ve finále LB oplatil prvotní porážku. Mezitím se do grandfinále probojovali hráči compLexity, ale ani jejich forma nestačila na rozjetý vlak s názvem AVANGAR. Po výhře 16:9 ve finále si parta čtyř Kazachů a jednoho Rusa odnáší 30 000 dolarů za první místo, americký tým se musí spokojit s polovinou.

MSI Gaming Arena 2018
MSI Gaming Arena 2018
MSI Gaming Arena 2018
Štítky: MGA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.