Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude favoritem Mistrovství Slovenska?

4. 10. 2018 | 23:58 Counter-Strike 2
Již tento víkend začíná ostře sledované Mistrovství Slovenska v elektronických sportech, jehož součástí bude již tradičně jedna z nejpopulárnějších her, Counter-Strike: Global Offensive. Jak bude turnaj probíhat?
MSR
MSR

Celé Mistrovství Slovenské republiky v elektronický sportech, které bude součástí festivalu Y-Fest, začíná již v pátek ráno. V bratislavské refinery gallery se kromě MSR uskuteční také technologický veletrh Y-Tech, fanoušky her a fantasy čeká Y-Con. Hlavní slovo však bude mít právě esport část, která se naplno rozjede v sobotu, kdy začíná také CS:GO turnaj.

CS:GO turnaje se zúčastní rovnou 37 týmů, o napínavé boje tedy nebude nouze. Tomu napomůže také rekordní prize pool, který organizátoři letos navýšili na 3150 €. I díky tomu turnaj přilákal velké množství špičkových týmů z naší scény. Celky byly rozlosovány do osmi skupin, ve kterých se utkají systémem BO1 každý s každým. Z každé skupiny poté postoupí nejlepší čtyři týmy do play-off, které bude rozděleno na horní pavouk a spodní pavouk. První kolo horního pavouk se odehraje ve formátu BO1, všechny ostatní zápasy UB poté budou BO3. Tým, který prohraje zápas v horním pavouku, bude mít druhou šanci ve spodním, kde se všechny zápasy odehrají formátem BO1. Samotné grandfinále bude BO3, avšak celek, který vzejde z horního pavouku, bude mít výhodu jedné mapy.

MSR

Největším lákadlem a zároveň favoritem na vítězství je tým úřadujících Mistrů České republiky, celek Majestic Lions. Mezi favority bude patřit také vítěz letní sklizně, tým VENI VEDI VICI, průběžně druhý tým Fortuna COOL ligy Trust.Universe, velmi dobře hrající týmy Team Brute a Dark Tigers a v neposlední řadě také sestava celku eSuba, která si na tomto turnaji odbude svou offline premiéru.

Počítat však musíme také s dobře hrajícími týmy jako ECLOT.LYNX, eEriness E-Blue nebo Team Gravity. Svůj comeback na CS:GO scéně předvede ROG.eXtatus, kde se představí hráči do teď hrající pod tagem top3.

 Skupina 1Skupina 2Skupina 3Skupina 4 
 ECLOT.LYNXeSubaDark TigerseEriness E-Blue 
 Revital GamingTeam BraveRuhes.euNecroraisers 
 števo2KDisco AdderallNo ctrl, no killKACHOW 
 Godcentno planTeam ORGlessstrawBEERies 
 nonsteamVoltovi koblížciFC Nám se nechcePijeme Elo 
 Skupina 5Skupina 6Skupina 7Skupina 8 
 VENI VIDI VICITeam Brute XPGTeam GravityROG.eXtatus 
 RAMSIron BranchGunrunners.AOCMajestic Lions 
 Jeden na nás pětPadajúcy lystfr0stBiteEternal 
 Buchtičky a klobáskyeNclave.espBEERMACHINENfrajeri 
    BSK Turnaj 

Jako tradičně, i letos bude MSR zařazeno do bodování Mistrovství České republiky v počítačových hrách, kde je zařazen do bodové třídy B, která slibuje pro nejlepší týmy pořádnou porci bodů. Odměny jsou tedy rozděleny následovně:

  • 1. místo - 500 MČR bodů + 1 800 €
  • 2. místo - 300 MČR bodů + 900 €
  • 3. místo - 200 MČR bodů + 450 €
  • 4. místo - 160 MČR bodů
  • 5.-6. místo - 130 MČR bodů
  • 7.-8. místo - 100 MČR bodů
  • 9.-12. místo - 75 MČR bodů
  • 13.-16. místo - 50 MČR bodů
  • 17.-24. místo - 35 MČR bodů
  • 25.-32. místo - 25 MČR bodů
Štítky: msr
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.