Přejít k hlavnímu obsahu

Na PlayStation MČR budou i regionální hvězdy

12. 10. 2018 | 10:44 PlayStation Continental Cup
Den D se blíží, kvalifikace vypuknou už tento pátek a neděli. Ještě než ale nastoupíme na virtuální trávníky, je naší milou povinností oznámit první čtveřici hráčů, která se v Brně představí jako reprezentanti jednotlivých regionů, ze kterých se naše kvalifikace skládá.
PlayStation MČR ve FIFA 19
PlayStation MČR ve FIFA 19

Složení finále česko-slovensko-maďarské kvalifikace na PlayStation Continental Cup nebude šestnáctičlenné, jako bylo původně oznámeno, nýbrž se 20. listopadu v Brně představí hned 20 předních hráčů FIFA 19. Ale nebojte se, na kvalifikačním procesu se nic nemění. Kromě dvou osmiček kvalifikovaných hráčů z jednotlivých turnajů bychom vám chtěli představit čtveřici hráčů, kteří se na PlayStation MČR v konzolových hrách představí jako zástupci jednotlivých komunit, ze kterých se náš kvalifikační region skládá. Ve všech čtyřech případech jde o prvotřídní hráče a zástupce předních domácích či zahraničních týmů v jednom. Dva "wildcard" sloty patří pořadatelské krajině, tedy České republice, po jedné pozvánce bylo oceněno Slovensko a Maďarsko.

PlayStation MČR ve FIFA 19

Již nyní tedy můžeme hrdě oznámit, že na brněnském finále nebude chybět největší domácí hvězda světa fotbalových simulátoru, Jan 'Emerickson' Krupička. Zástupce týmu JRC FIFA Czech se obul do FIFA 19 naplno, aby mohl navázat na své dřívější výsledky, jako byl jeho životní úspěch v podobě 3. místa na V4 Future Sports Festivalu mezi hráči PlayStationu. Eme bude mít jako brněnský rodák na domovské akci o motivaci postaráno.

Druhým českým pozvaným hráčem se stává Jan 'TheJohny' Hradil, který se postupem času vypracoval mezi nejznámější domácí jména, ať už jako streamer nebo přímo hráč. Reprezentant Alza Gaming již tento týden zaznamenal první úspěch a to postup na offline finále projektu Sparta eSports, čímž jen utvrdil svoji nebývalou formu. Nyní se navíc bude moci připravovat přímo na brněnský event a nestresovat se v kvalifikačních bojích.

Pojďme se přesunout na východ, konkrétně na Slovensko. Ze slovenské scény se nabízelo více jmen a to vzhledem k tomu, že zde nenajdeme jednu osobnost a hráče v jedné osobě přesahující velikost těch ostatních. I tak ale věříme, že jsme zástupce této krajiny vybrali správně. V Brně se mohou fanoušci FIFA 19 těšit na slovenského hráče Timoteje 'Cristy' Starinského, zástupce týmu eSuba. Také Cristy se před několika dny probojoval do finále Sparta eSports.

Na svého národního hrdinu se v Brně mohou těšit i Maďaři. Jejich reprezentaci se ujme jeden ze dvou nejvýraznějších hráčů tamější scény, Dániel 'Gogetinho' Novák hájící barvy fotbalového klubu Ferencvárosi Torna Club. Už jen tato výsada hovoří, že půjde o velkého soupeře pro české a slovenské FIFAře. Gogetinho podobně jako Emerickson loni úspěšně bojoval na V4, na což se nyní bude snažit navázat a probojovat se do Paříže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.