Přejít k hlavnímu obsahu

TF2 Nations 09

13. 9. 2009 | 19:14 TF2 Nations 09
Stejně jako hry Counter-Strike, Call of Duty, Day of Defeat a další, tak i Team Fortress 2 má svůj Nations Cup, kde se spolu utkají výběry těch nejlepších hráčů jednotlivých zemí z celé Evropy.
Výchozí obrázek

Stejně jako hry Counter-Strike, Call of Duty, Day of Defeat a další, tak i Team Fortress 2 má svůj Nations Cup, kde se spolu utkají výběry těch nejlepších hráčů jednotlivých zemí z celé Evropy.

Ještě něž se dostaneme k samotnému Nations Cupu, zmíním se ve stručnosti o trochu zamotané situaci kolem něj. Minulý rok se v létě o pořádání historicky prvního Team Fortress 2 Nations Cupu postarali admini největšího evropského ligového TF2 portálu ETF2L.org. Tento rok se očekávalo to samé, ovšem s příchodem léta se nic nedělo. ETF2L admini jen mlčeli a dostat z nich jakékoliv informace bylo prakticky nemožné. Iniciativu tedy převzal konkurenční portál EnemyDown.eu, který oznámil turnaj s názvem Team Fortress 2 Nations

Původně se nemělo jednat o klasický Nations Cup, ale pouze o turnaj nejlepších týmu (nikoliv reprezentačních) z jednotlivých zemí. Pak ale TF2 adminům EnemyDown došla trpělivost a z několika důvodů, mezi kterými byla například údajná neschopnost vedení EnemyDown nebo stále zabugovaný nový web, tento portál opustili a na vlastní doméně TF2nations.eu se rozhodli pokračovat pořádáním klasického Nations Cupu. Po tomto kroku se konečně probudili také ETF2L admini a oznámili pořádání vlastního Nations Cupu, který probíhá prakticky současně s TF2 Nations

Bohužel to vypadá, že ETF2L admini tomuto Nations Cupu nevěnovali příliš úsilí a věci jako podivně řešené skupiny nebo na poslední chvíli docela zásadní změna pravidel (která mimo jiné týmy výrazně ovlivnila i Českou reprezentaci) celý tento Nations Cup docela shazují, proto se na PLAYzone setkáte pouze s reportáží z TF2 Nations 2009.

Nations Cupu se zúčastní celkem 24 reprezentačních týmů z celé Evropy. Narazíme zde jak na hlavní favority na vítězství, kterými jsou tradičně Finsko a Švédsko, ale i na Team Fortress 2 trpaslíky jako jsou Švýcarsko nebo Wales a svým způsobem i Česká republika. Týmy jsou rozděleny po 6 do 4 skupin. Ze skupiny pak postupují pouze nejlepší 2 týmy, které se o titul poperou v jednoduché eliminaci, kde jediná prohra znamená konec v turnaji.

Kapitánem české Team Fortress 2 reprezentace byl komunitou zvolen Karel "Pigi" Potužník. Tým který sestavil obsahuje hráče z nejlepších českých TF2 týmů jako jsou CZech tactiX, Snoopy nebo Cavaliers. Určitě hlavně ty, kteří se v Team Fortress 2 moc neorientují, napadá otázka: "Mají vůbec šanci na postup?". Když se na naši skupinu podívám realisticky, tak bohužel určitě nemají. Finsko je jednoznačným favoritem nejen naší skupiny, ale i celého turnaje. Nizozemsko bude určitě také chtít výrazněji zasáhnout do konečného pořadí a týmy jako Portugalsko nebo Lotyšsko našemu týmu rozhodně nic nedarují, takže to pro náš tým bude spíše boj o co nejlepší umístění než boj o postup ze skupiny.

Skupiny, rozpis zápasů a další informace naleznete v obsahu článku.

Sestava české reprezentace:

{#Česká Republika} David 'TArqu' Bochořák (Soldier)
{#Česká Republika} Ivo 'Ivogorn' Görner (Soldier)
{#Česká Republika} Marek 'forcenet' Friedrich (Scout)
{#Česká Republika} Tomáš 'equieri' Pavlík (Scout)
{#Česká Republika} Jan 'Hujer' Jiroušek (Demoman)
{#Česká Republika} Petr 'Rok0s' Krejcar (Medic)

Náhradníci:
{#Česká Republika} Petr 'Trex' Staníček (Scout)
{#Česká Republika} Marek 'Crackie' Plaček (Soldier)
{#Česká Republika} Marek 'Mara42' Musil (Demoman)
{#Česká Republika} Karel 'Pigi' Potužník (Medic)