Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone.cz TF2 servery

29. 12. 2009 | 13:16 PLAYzone.cz TF2 servery
Již nějakou dobu se pracuje na spuštění turnajů na PLAYzone.cz ve hře Team Fortress 2. Nyní jsme k tomu zas o krůček blíže, dalo by se říci, že téměř ve finále. PLAYzone dnešním dnem spouští vlastní Team Fortress 2 servery.Naše nové servery naleznete v seznamu serverů na PLAYzone. Pro snadné zapamatování adres slouží alias tf2.playzone.cz (porty 27015 až 27022). Čtyři z těchto serverů běží v tzv. free módu a jsou volně dostupné všem. Můžete tak na nich kdykoliv odehrát jakýkoliv TF2 zápas.
Výchozí obrázek

Již nějakou dobu se pracuje na spuštění turnajů na PLAYzone.cz ve hře Team Fortress 2. Nyní jsme k tomu zas o krůček blíže, dalo by se říci, že téměř ve finále. PLAYzone dnešním dnem spouští vlastní Team Fortress 2 servery.

Naše nové servery naleznete v seznamu serverů na PLAYzone. Pro snadné zapamatování adres slouží alias tf2.playzone.cz (porty 27015 až 27022). Čtyři z těchto serverů běží v tzv. free módu a jsou volně dostupné všem. Můžete tak na nich kdykoliv odehrát jakýkoliv TF2 zápas.

1) Nastavení serverů

Nastavení našich serverů se nijak neliší od běžného standardu TF2 serverů. Samozřejmostí je aktivovaný Tournament mod a všechna důležitá nastavení používaná při TF2 clanwarech. Na serverech jsou nahrány celkem 3 configy.

pztf2_6on6.cfg (mp_windifference 5, mp_timelimit 30)
pztf2_4on4.cfg (mp_winlimit 4, mp_timelimit 0)
pztf2_1on1.cfg (mp_winlimit 11, mp_timelimit 0)

2) Mapy

Na serverech jsou nahrány ty nejhranější custom mapy, na které můžete při klasické 6on6 hře v TF2 narazit. Dále je zde pak několik map, které by mohly v budoucnu najít uplatnění v nějakém turnaji. Všechny tyto mapy zabalené v jednom RARu si můžete stáhnout z našeho webu. Seznam custom map:

koth_waste.bsp
koth_oilfield.bsp
koth_lighthouse_rc5.bsp
koth_garbage_day.bsp
duel_duel2_pro.bsp
ctf_pro_bball.bsp
cp_turris_b3.bsp
cp_obscure_b4.bsp
cp_gullywash.bsp
cp_freight.bsp

Přítomnost všech oficiálních map od Valve je samozřejmostí.

3) Free mód

V tzv. "free módu" jsou nastaveny první 4 servery, které jsou v době, kdy se nehraje žádný TF2 PLAYzone trunaj, volně dostupné pro vaše TF2 hrátky. Platí zde pravidlo "kdo dřív příjde, ten dřív hraje". Pokud je server obsazený, nepřipojujte se na něj, využijte nějaký volný nebo případně vyčkejte až se nějaký uvolní. Free servery:

tf2.playzone.cz:27015 (info)
tf2.playzone.cz:27016 (info)
tf2.playzone.cz:27017 (info)
tf2.playzone.cz:27018 (info)

4) SourceTV

Na všech serverech je spuštěna SourceTV. Adresa je vždy stejná, jen se liší v portu, který je ve formátu 100XX. Na místě XX jsou poslední 2 čísla z původní adresy na server (porty 10015 až 10022).

Je zapnuto automatické nahrávání SourceTV dem. Tyto dema se automaticky přesouvají na FTP ftp://tf2.playzone.cz/, kde jsou uchovávána po dobu 3 dnů, pak dojde k jejich smazání.

5) Ovládání serveru

Na serveru nenajdete žádný plugin na ovládání serveru. Vše potřebné se provádí pomocí RCONu. Tento RCON dostane každý kdo si o něj požádá. Žádosti odesílejte mně přes soukromé zprávy tady na webu. Není to úplně ideální řešení, ale věřím ve zdravý rozum hráčů v TF2 komunitě, tak snad se nevyskytnou nějaké problémy.

Případné "vtipálky" chci předem upozornit, že každý server má log, takže jakákoliv manipulace se serverem je monitorována a případné zneužití RCONu bude nekompromisně trestáno! Opakuji ještě jednou: pokud je server obsazený, nepřipojujte se na něj, ani nijak nemanipulujte s jeho nastavením.

Doufám, že budete spokojeni a naše servery vám budou dobře sloužit.

Štítky: team fortress 2