Přejít k hlavnímu obsahu

Recenze - Sluchátka SteelSeries Siberia v2

23. 11. 2010 | 22:33 Všechny hry
Nová verze sluchátek střední třídy od dánské společnosti SteelSeries je již pár měsíců na trhu, stojí za to o nich uvažovat? SteelSeries Siberia v2 jsou evolucí klasických Siberia, která budila velmi rozporuplné reakce, jaká je nová verze a jak si vede ve srovnání konkurencí?Článek je převzatý z partnerského webu eSuba.eu se souhlasem autora. (Originální text)
Výchozí obrázek

Nová verze sluchátek střední třídy od dánské společnosti SteelSeries je již pár měsíců na trhu, stojí za to o nich uvažovat? SteelSeries Siberia v2 jsou evolucí klasických Siberia, která budila velmi rozporuplné reakce, jaká je nová verze a jak si vede ve srovnání konkurencí?

Článek je převzatý z partnerského webu eSuba.eu se souhlasem autora. (Originální text)

První dojmy

Sluchátka od SteelSeries jsou dodávána ve slušivé krabici, která umožňuje rychlé vybalení i zabalení. Někdo tento fakt může považovat za nepodstatný, ale ten, kdo se kdy pokoušel znovu zabalit nějaká sluchátka například od Sennheiseru, mi jistě dá za pravdu, že i na malé detaily se má myslet.

SteelSeries Siberia v2

Výrobce ke sluchátkům nedodává žádné zvláštní příslušenství, dostanete jenom krátký leták. Kabely jsou úhledně srovnané, oceňuji zejména jejich délku (celé tři metry) a robustnost - rozhodně se vám samovolně nezauzlují jako například síťový kabel, potěší také pozlacené konektory. Na kabelu se nachází ovládání hlasitosti a vypínač mikrofonu.

Mikrofon je řešený velmi nápaditě. Jak můžete vidět i z obrázku, mikrofon je vysouvací. Při balení na LAN tedy mikrofon pouze zasunete do těla sluchátek a máte po starostech. Jednoduché a praktické.

Jestliže jste častým návštěvníkem LAN akcí, za přípatek necelých 550 Kč (20€) dodává SteelSeries sluchátka i s USB zvukovou kartou. Jedete-li na non-BYOC LAN, nemusíte se strachovat, že byste měli jakékoliv problémy se zvukem. Stačí zapojit malou krabičku do USB, do ní sluchátka a zvuk je stoprocentně funkční.

Konstrukce

Ačkoliv design sluchátek je na jedničku (k dispozici je mimo bílé varianty také červená a černá barva), ke konstrukci mám určité výhrady. Z přiložených fotografií vypadají sluchátka  bytelně, ale už po pár dnech používání začalo celé tělo sluchátek nepříjemně vrzat. Vrzání je naštěstí slyšet pouze při nasazování / sundávání, takže při hře vás nic takového rušit nebude.

Velmi kladně hodnotím váhu sluchátek, jsou opravdu lehká, ani nepoznáte, že je máte na hlavě. Je ale možné, že lidem s trošku menší hlavou by mohly sklouzávat.

SteelSeries Siberia v2

Zajímavě je řešeno odhlučnění. Místo klasického prodyšného molitanu nebo plyše je zde použita koženka, ta má sice o mnoho lepší tlumící vlastnosti než jiná řešení, ovšem při hraní v létě se docela zapotíte. Samotné odhlučnění je provedeno precizně. Nic podstatného vám neunikne ani když za vámi sedí desítky lidí, kteří rozhodně nejsou potichu. Zároveň ale nemáte pocit, že sedíte v ponorce (jako například u PC350). Ocenit musím zejména směrový mikrofon, který snímá pouze hlas a ne okolní ruch.

Už jsem nakousl zvuk. Za svou herní kariéru jsem vyzkoušel sluchátka od mnoha výrobců a můžu s jistotou říci, že Sibera v2 jsou rozhodně nejlepší sluchátka, která jsem dosud používal. Jsou dokonce lepší než slavné PC350 od Sennheiseru a přitom o více než 2 tisíce korun lacinější. Nejenom že se v nich skvěle hraje (slyšíte totiž opravdu vše), ale i poslech hudby je příjemný.

SteelSeries Siberia v2

Závěr

Předchozí generace sluchátek značky SteelSeries neměla valnou pověst, ovšem od základu předělané Sibera v2 znamenají malou revoluci. Nabízejí velmi kvalitní design, skvělou funkčnost i ergonomii a kdyby se neobjevilo již zmíněné "vrzání", tak by ode mne dostaly absolutní hodnocení. Sluchátka používám již více než půl roku a jsem velmi spokojen. Jejich kvalita  ve mne obnovila důvěru ve značku SteelSeries a nebojím se tyto sluchátka doporučit všem hráčům, kteří hledají výbornou kvalitu za rozumnou cenu.

Klady

  • Skvělý zvuk
  • Pěkný design
  • Dobré odhlučnění
  • Pohyblivý mikrofon

Zápory

  • Nepříjemné ve velkém horku
  • Vrzání konstrukce

Celkové hodnocení 9/10

Graf ceny produktu SteelSeries Siberia v2 Full-size Headset poskytuje server Heureka.cz