Přejít k hlavnímu obsahu

kober: Chtělo to hodně nervů a trpělivosti

8. 11. 2010 | 01:22 Counter Strike 1.6
Určitý čas nás neviditelně doprovázel za ručičku, nějakou dobu velel celé jedné sekci. Dospěl ale k tomu, že už nemá smysl se zaobírat internetovým životem a dává přednost svým skutečným potřebám.
Výchozí obrázek

Určitý čas nás neviditelně doprovázel za ručičku, nějakou dobu velel celé jedné sekci. Dospěl ale k tomu, že už nemá smysl se zaobírat internetovým životem a dává přednost svým skutečným potřebám.

Jan "koběr" Koběrský v čele Counter Strike 1.6 sekce zde na PLAYzone.cz odstartoval novou éru česko-slovenské scény a zařídil se nemalým podílem na znovuzrození GIGABYTE ligy, která opět nabízí srovnání nejlepších týmů. Bohužel, soukromý život v čele s facebookem, mu zabírá čím dál tím víc času a proto muselo přijít nelehké rozhodnutí. Dává vale všem internetovým hrám, soutěžím a vůbec celé PLAYzone.cz.

Pojďme si na rozloučenou popovídat s tímto prvotřídním a možná doposud nejlepším hlavním adminem, kterého PLAYzone.cz měla.

Nějakou dobu jsi strávil ve vedení CS 1.6 sekce tady na PLAYzone.cz. Dá se říct, že jsi byl taková hlava a guru česko-slovenské scény. Jak se ti na onom postu líbilo?

Líbilo i nelíbílo, jak se to vezme. Je fajn mít přehled o věcech "ze zákulisí" a možnost něco udělat a změnit. Jenomže s funkcí přichází zodpovědnost a očekávání dokonalosti zejména od hráčů. Hlavní admin kterékoliv hry na PLAYzone.cz je první linií pro stížnosti a často i nadávky všeho druhu.

Vedl sis nějaký žebříček nadávek a stížností? Co nejhoršího tě asi v této pozici potkalo?

Jojo, vedl. Na disku mám pěknou sbírku textů a screenshotů všeho druhu, od různých srandiček až po výhružky fyzickým násilím či kontaktováním Soptíka a mým následným "vyhazovem". A co nejhoršího? To už si moc nevzpomínám, ale z poslední doby můžu zmínit špatné rozhodnutí v kvaldě do GIGABYTE Ligy, které jsme ale nakonec dle mého velmi pěkně vyřešili.

Na co narážíš?

Jednalo se o špatné posouzení begrip scriptu. Nakonec ale vše dopadlo kompromisem a naší omluvou, ale v žaludku nám to bude ležet asi dlouho.

A co si myslíš o kauze nEophyte?

U nEophyte  kauzy z minulého týdne bylo vše v pořádku. Porušili hrubě pravidla a dostali trest. Nic vic nic míň. Následný flejm jsem už ale nesledoval.

Co si teď, poté, co sis zkusil "starostovský stolec", myslíš o komunitě? Máš pořád stejný pohled na scénu, nebo se tvůj názor změnil?

Můj názor se hodně změnil, hlavně o řekněme TOP hráčích té naší slavné "scény". Navíc můj postoj vůči adminům i normálním hráčům je hodně ovlivněn tím, že jsem zcela odděleně okusil obojí (hraní bez adminování a adminování bez hraní).

Která z těch "disciplín" se ti líbila víc?

Kdybych měl rozhodovat teď, tak adminování. Jenomže teď mám priority a cíle jinde než když jsem s CSkem začínal před mnoha lety na základce, kde jsem o nějakých odpovědnostech při online hraní neměl ponětí.

Za tu dobu, co jsi byl na PLAYzone, jsi pracoval s mnoha lidmi. Koho bys asi nejvíce vynesl a řekl, "S tím jsem pracoval nejradši."?

Tak to je fakt těžké, jelikož admin tým za ty roky vystřídala strašná hromada fajn lidí. Ale nejradši asi s WisN-em, Man1-m a Undertaker-em.

Předáváš svůj post Janyymu, co by jsi mu poradil do začátku?

No Janyy je už myslím dost otrkaný a za tu chvíli co zde dělá zažil více, než někteří admini za několik let. Ale kdybych měl přeci jenom něco říct, tak asi ať si klade za cíle malé, ale zato reálné cíle a vyhradí si pro PLAYzone hodně nervů a trpělivosti, určitě se budou hodit.

PLAYzone.cz sice dáváš vale, uvidime te alespoň na LAN finále GIGABYTE ligy?

Asi ano, ačkoliv mé přítomnosti asi nebude potřeba, ale i tak bych se rád seznámil s mnoha lidmi z PLAYzone, které jsem ještě neviděl. Je to akorát na konci zkouškového období, takže pokuď nenastanou probémy, přijedu.

Já ti nakonec za celý stávající PLAYzone.cz tým přeju hodně štěstí do budoucna, jestli chceš někoho pozdravit, máš tu možnost.

No pozdravil bych rodinu, ale ta tu nechodí, tak radši napíši vzkaz všem slušným hráčům: Děkuji všem, kteří se mnou byli schopni slušně a na úrovni komunikovat, jelikož každý příjemný člověk s příjemným vystupováním mi práci admina zpříjemnil více, než si myslíte.

Štítky: rozhovor