Přejít k hlavnímu obsahu

PredY vítězí ve druhém MH

19. 12. 2010 | 13:18 StarCraft 2
Poslední víkend před vánočními svátky se odehrál druhý letošní mezihernový turnaj v následníkovi legendární vesmírné strategie StarCraft. Počet zúčastněných byl totožný s minulým kláním, na rozdíl od něj se však nedostavil žádný slovenský hráč. Herny po celém Česku celou sobotu hostily 42 borců, kteří se utkali o čest, slávu a také peněžité ceny.
Výchozí obrázek

Poslední víkend před vánočními svátky se odehrál druhý letošní mezihernový turnaj v následníkovi legendární vesmírné strategie StarCraft. Počet zúčastněných byl totožný s minulým kláním, na rozdíl od něj se však nedostavil žádný slovenský hráč. Herny po celém Česku celou sobotu hostily 42 borců, kteří se utkali o čest, slávu a také peněžité ceny.

Oproti říjnovému „meziherňáku” postupovala do vyřazovacích bojů z každé z osmi skupin vždy čtveřice hráčů, pro ostatní byl nachystán samostatný turnaj. Každý účastník odehrál minimálně šest her, ti nejlepší však až trojnásobek. Úvodní skupinová fáze turnaje byla odstartována krátce před polednem, hrála se na jedno vítězství a vesměs nabídla očekávané výsledky, i když i zde jsme byli svědky několika drobných překvapení. Ve skupině E se na prvních třech místech seřadili hráči s devíti body a proto musel následovat rozstřel. V něm tahal za nejdelší konec zástupce klanu eSuba {#Česká Republika} w0nder a postoupil do play-off z první pozice.

rozpis základních skupin

Do vyřazovacích bojů postoupilo ze základních skupin dvaatřicet hráčů, kteří se utkali v klasickém formátu dvojitého pavouka na dvě, resp. jednu vítěznou hru. V prvním kole jsme se dočkali překvapění v podání několikanásobného českého reprezentanta na finálovém turnaji WCG v Brood Waru {#Česká Republika} Dark_Caleba, který po třech hrách postoupil přes favorizovaného {#Česká Republika} Masacra. Ostatní hráči, i když občas s mírným zaváháním, naplnili papírové předpoklady a nedopustili žádný neočekávaný výsledek.

Ve druhém kole horního pavouka překvapivě nestačil {#Česká Republika} Rikytan na {#Česká Republika} Harpnera a {#Česká Republika} DeViL v mirror-matchi ZvZ po třech napínavých bitvých podlehl {#Česká Republika} Horrorenovi, který málem proklouzl v dalším kole i přes {#Česká Republika} Streetwalkera. Že má svůj den, ukázal zmíněný {#Česká Republika} Harpner i proti svému spoluhráči {#Česká Republika} Thebisovi, kterého poslal do opravného pavouka po dvou hrách. V semifinále Winner Bracketu však už jako jediný narušitel nadvlády Terranů nestačil na favorita turnaje {#Česká Republika} PredYho. Druhým finalistou horního pavouka, který si tím zároveň pojistil nejhůře třetí místo, se stal {#Česká Republika} Streetwalker, jenž ve třech hrách porazil {#Česká Republika} Nihila. Souboj dvou špičkových českých Terranů také přinesl další očekávaný výsledek a do velkého finále postoupil po dvou hrách zástupce klanu eSuba.

Poslední zergský hráč skončil pouť turnajem v pátém kole Loser Bracketu, v jeho čtvrtfinále pak diváci s napětím čekali, zda bude dál pokračovat kromě Terranů alespoň nějaký Protoss. Bohužel se tak nestalo, a tak se o první čtyři místa poprali pouze hráči „lidské” rasy. Bramborovou medaili získal {#Česká Republika} Nihil zastupující tým eEriness, bronz bral {#Česká Republika} Rikytan z mezinárodního klanu Praetoriani a ve finále se tak představil nEophyter {#Česká Republika} Streetwalker, toužící {#Česká Republika} PredYmu vrátit pořážku z jejich předchozího zápasu v horním pavouku.

Nejúspěšnější český reprezentant však ukázal, že je před lednovým LAN turnajem v Kyjevě ve špičkové formě, svého soupeře hladce porazil a bez ztráty jediné hry obhájil vítězství i ve druhém letošním mezihernovém klání.

Konečné pořadí

  1. Terran {#Česká Republika} eSuba.PredY
  2. Terran {#Česká Republika} nEph.Streetwalker
  3. Terran {#Česká Republika} Prae.Rikytan

rozpis play-off

Na stránce turnaje si můžete kromě prohlížení detailních výsledků také stáhnout replaye, pokud je hráči nahráli. V nejbližších dnech se vám pokusíme dodat balík co nejvíce replayů z mezihernového turnaje.

Doporovodný turnaj pro hráče, kteří nedokázali ve své skupině obsadit alespoň čtvrté místo, patřil {#Česká Republika} SPAWNovi z Arctic Mushrooms, jenž si po porážce od olomouckého {#Česká Republika} michalse ve finále horního pavouka díky těsné výhře nad všem dobře známým komentátorem {#Česká Republika} Tučňákem vydobil šanci na regame. Zde už ve třech hrách dominoval a kromě celkového vítězství v doprovodném turnaji si odnesl i 3 volné hodiny do herny.

  1. Protoss {#Česká Republika} AM.SPAWN
  2. Protoss {#Česká Republika} michals
  3. Random {#Česká Republika} AM.MrPenguin

pavouk doprovodného turnaje