Přejít k hlavnímu obsahu

Česká Starcraft Liga

17. 6. 2011 | 20:22 StarCraft 2
Tak moment. Tohle tu už bylo nebo to už dokonce běží ne? Nic takového. Jestliže vám Česká Liga něco názvem připomíná, tak to pravděpodobně bude Národní Starcraft Liga. Nicméně jsou to rozdílné ligy a rozdílné projekty. Možná jste již víte o co se jedná a ti kteří to ČSL nic neví, to musí okamžitě napravit. Start této zbrusu nové soutěže se kvapem blíží.
Výchozí obrázek

Tak moment. Tohle tu už bylo nebo to už dokonce běží ne? Nic takového. Jestliže vám Česká Liga něco názvem připomíná, tak to pravděpodobně bude Národní Starcraft Liga. Nicméně jsou to rozdílné ligy a rozdílné projekty. Možná jste již víte o co se jedná a ti kteří to ČSL nic neví, to musí okamžitě napravit. Start této zbrusu nové soutěže se kvapem blíží.

csl2O co tedy jde? Česká Starcraft Liga (ČSL) je novým projektem z dílny portálů goodgame a sc2cz. V hlavní soutěži proti sobě stane 16 hráčů, kteří se nejprve budou muset prorvat skupinami a následně závěrečným playoff, které bude mít své vyvrcholení na LAN Finále. Pojďme si tedy něco říct o výběru hráčů, protože ten je poměrně netradiční.

Jak již bylo řečeno, turnaj je určen pro 16 hráčů. 4 budou vybráni adminy a budou ve skupinách jako tzv. kapitáni. Další čtyři budou vybráni podle žebříčku SC2 na PLAYzone a opět čtyři budou vybráni hlasováním fanoušků, diváků a všech, co se zajímají o Starcraft. U tohoto tématu se zastavíme. Do zítřka, tedy do soboty, můžete nominovat do turnaje hráče. Z nich potom organizátoři turnaje vyberou určitý počet hráčů a konečné rozhodnutí padne v anketě. Své návrhy můžete posílat na web sc2cz.com, do komentářů pod článek pište ingame nick a ID. Hlasování končí v 12:00.

To máme celkem číslo 12. Poslední čtyři budou mít možnost kvalifikovat se do turnaje tím, že přímo ukážou své schopnosti. Budou tu proto dvě kvalifikace, každá pro 16 hráčů. Hrát se bude systémem Single Elimination BO3 a nejlepší čtyři z obou turnajů se utkají v závěrečné kvalifikaci a z té vzejde závěrečná čtyřka.

csl

Do této chvíle to není nijak netradiční, ovšem ta pravá kovbojka začne až následně. "Kapitáni" skupin (A až D) budou vyberou do své skupiny jednoho z dvanácti zbylých hráčů. Následně budou vybýrat ti, kteří byli zvoleni kapitány atd. Princip toho všeho je, že hráči si můžou sami vybrat jednoho soupeře, se kterým chtějí hrát a na kterého si věří.

Zdá se vám to matoucí? Může se zdát, ovšem není to nic proti tomu, jak se bude hrát v další sezóně, ale k tomu až později. Každopádně skupiny se budou hrát klasicky každý s každým a dva nejlepší postupují do offline Playoff. Ten se bude hrát SE BO5 a finálové zápasy budou BO7.

Další zajímavostí je, že stream ze zápasů bude z replayů. Má to své výhody. Předně se zamezí možnosti podvodu a rovněž nebude nutné odehrát zápasy v předem daném pevném termínu. O stream se pochopitelně postará dvojice {#Česká Republika} Murdoc a {#Česká Republika} Tučňák.

Turnaj má stanovený harmonogram, který si můžete přečíst na sc2cz. Podle něj by mělo příští týden začít hlasování o hráčích a kvalifikace a další týden by se měly rozlosovat skupiny.

Prize Pool:.

  • 1. místo - 2000 Kč, Pohár/Plaketa, Triko, Kapitán skupiny ve 2. sezóně
  • 2. místo - 1000 Kč, Triko, Kapitán skupiny ve 2. sezóně
  • 3. místo - 500 Kč, Triko, Kapitán skupiny ve 2. sezóně
  • 4. místo - Triko, Kapitán skupiny ve 2. sezóně

A jak to tedy bude s dalšími sezónami? Pokud jste tak zmatení jako já, který si musel strukturu prohlížet 5 minut než na to kápnul, tak čtěte. Systém se inspiruje z korejské GSL. V praxi to znamená, že zatímco 8 nejlepších bude hrát v sezóně o ceny, ostatních 8 bude bojovat o udržení s dalšími hráči. Způsob jejich zvolení je jasný. 16 hráčů se pak potká v Double Elimination BO3 turnaji a 8 nejlepších postupuje. Jednoduché no ne?