Přejít k hlavnímu obsahu

HomeStory Cup III – HuK vítězí

27. 6. 2011 | 12:56 StarCraft 2
Jen několik dní po DreamHack Summer 2011 pozval  Dennis TaKe Gehlen ty nejlepší hráče světa do svého bytu v Německu, kde se odehrál HomeStory Cup III.
Výchozí obrázek

Jen několik dní po DreamHack Summer 2011 pozval {#Německo} Dennis TaKe Gehlen ty nejlepší hráče světa do svého bytu v Německu, kde se odehrál HomeStory Cup III. Nechyběla velká jména jako {#Spojené státy americké} Greg IdrA Fields, Marcus ThorZaIN Eklöf, Johan {#Švédsko} NaNiWa Lucchesi, {#Korejská republika} Jang MC Min Chul nebo vítěz DreamHack Summer {#Kanada} Chris HuK Loranger.

hs III

První dva dny byly ve znamení skupin, i v těch se odehrálo několik překvapení. Velkou smůlu měl {#Nizozemsko} Joseph ret de Kroon, který prohrál pouze jeden zápas, ale kvůli horšímu skóre nepostoupil. V optimální formě se neukázal ani {#Ukrajina} Dmytro DIMAGA Filipchuk, ten prohrál oba zápasy a s turnajem se tak předčasně rozloučil. Později však prozradil, že se na turnaj nemohl řádně připravit kvůli zranění. Naopak slavit mohli fanoušci {#Švédsko} Jonathana Jinro Walshe, který dokázal prolomit smolnou sérii a z druhého místa postoupil do další fáze turnaje.

Play-off se hrálo systémem double elimination a jedna prohra neznamenala konec v turnaji. Největším favoritům se dařilo skvěle a do semifinále horního pavouka se dostali HuK, IdrA, MC a NaNiwa. HuK prokázal, že je ve velké formě a s Idrou si poradil 2:1. I druhý zápas, který nabídl souboj protossů, se rozhodoval až na třetí mapě. Nakonec se z vítězství radoval NaNiwa a vypadalo to, že o největší překvapení dne je postaráno. To však zbývaly ještě poslední zápasy toho večera, nejdříve MC nedal šanci mladému {#Francie} Ilyesi Stephano Satourimu. O poslední místo, mezi nejlepšími čtyřmi, se popral {#Polsko} Tomasz Tarson Boroń a IdrA. Zápas měl jasného favorita, ostatně Američan svého soupeře už jednou v turnaji porazil. IdrA své postavení potvrdil jasným vítězstvím na první mapě. Tarson, známý též jako „Drunken Terran“, se však na dalších dvou mapách se postaral o velké pozdvižení, když se mu v rychlých hrách podařilo porazit Idru a postoupit mezi čtyři nejlepší .

Poslední den začal soubojem Tarson vs. MC, souboj Davida s Goliášem, mnoho lidí tvrdilo, že Polák nemá proti dvojnásobnému vítězi GSL žádnou šanci. Tarson dokázal vyhrát první mapu a bylo zaděláno na další senzaci. MC však dokázal, že je stále jeden z nejlepších hráčů světa a na dalších třech mapách vyhrál.

Ve finále horního pavouka byl lepší zástupce dignitas – NaNiwa, který si účast v celkovém finále zajistil až na páté mapě. Dobří přátelé a spolubydlící z Koreji Liquid´Huk a oGsMC se mezi sebou utkali, aby jeden z nich mohl oplatit porážku NaNiwovi. Mapu Crossfire pro sebe ukořistil Kanaďan díky pylonu v bázi soupeře. Na Tal'darim Altar se odehrála opravdová micro bitva, když oba hráči zvolili 4-gate a několik minut si nezískal převahu nikdo, nakonec (překvapivě) MC udělal velkou chybu, která stála život několik stalkerů a zajistila HuKovi rozhodující převahu. Na Dual Sight byl štatnější MC a oživil svou naději na finále. Čtvrtou a zároveň poslední mapou se stala Crevasse, kde dokázal, v bitvě colossusů, HuK zvítězit a potěšil tak velkou část hráčské obce, protože bylo jasné, že vítěz HomeStory Cup III z Koreje nebude.

Velké finále a v něm dva nejlepší nekorejští protossové. NaNiwa měl díky předchozímu střetnutí výhodu jedné mapy a lepší výchozí pozici. Tu však HuK hned na Dual Sight vymazal a srovnal skóre na 1:1. Metalopolis byla zase úspěšnější pro NaNiwu, který se opět ujal vedení. Na dalších dvou mapách ukázal HuK vynikající cit pro hru a zvrátil stav série ve svůj prospěch 3:2. Od vítězství dělila HuKa jediná mapa, na Shakuras Plateau byla hra velmi dlouho vyrovnaná, opět se odehrála bitva colossusů z té mnohem lépe vyšel NaNiwa a dostal se do velkého vedení, HuK neztratil hlavu a přešel na DT (dark templar). Severoameričanovi se díky blinku podařilo dvakrát zabít observera soupeře a mezitím DT zničili robotics facility, NaNiwa tak zůstal bez detekce a po marném pokusu o postavení dalšího observera, mu nezbývalo než napsat GG.

HuK se tak podruhé za sebou stal šampiónem hvězdně obsazeného turnaje a opět potvrdil, že patří mezi nejlepší hráče světa.

Konečné pořadí:

1. {#Kanada} HuK - 2 000 €
2. {#Švédsko} NaNiwa - 1 000 €
3. {#Korejská republika} MC - 750 €
4. {#Polsko} Tarson - 250 €
5.-6. {#Spojené státy americké} IdrA - 250 €
5.-6. {#Francie} Stephano - 250 €

Kompletního pavouka si můžete prohlédnout ZDE.
Výsledky skupin jsou k vidění TADY.

 

Štítky: HomeStory Cup