Přejít k hlavnímu obsahu

CZ/SK komunita potřebuje právě TEBE!

Jak jistě už všichni víte, tak Team Fortress 2 je od 23.6. zdarma. To všem, kteří o této výborné hře pochybovali, dává možnost ověřit si, zda měli pravdu. K této příležitosti proběhne v pátek 8.7. NC zde na PLAYzone. Budete tak mít jedinečnou šanci utkat se s nejlepšími hráči TF2 v Čechách a na Slovensku. Všichni jsou srdečně zváni a žádáme hlavně týmy z her jako Counter strike, aby se zúčastnili a zjistili, jestli je hra opravdu tak lehká, jak si myslí, že je.
Výchozí obrázek

Jak jistě už všichni víte, tak Team Fortress 2 je od 23.6. zdarma. To všem, kteří o této výborné hře pochybovali, dává možnost ověřit si, zda měli pravdu. K této příležitosti proběhne v pátek 8.7. NC zde na PLAYzone. Budete tak mít jedinečnou šanci utkat se s nejlepšími hráči TF2 v Čechách a na Slovensku. Všichni jsou srdečně zváni a žádáme hlavně týmy z her jako Counter strike, aby se zúčastnili a zjistili, jestli je hra opravdu tak lehká, jak si myslí, že je. V budoucnu čekejte určitě další turnaje, třetí sezonu PLAYzone ligy a nesmíme opomenout ani žebříček MČR, do kterého se započítají body už z pátečního večerního turnaje.

Co je Team Fortress 2 ?

Team Fortress 2 (dále jen TF2) Je stylová střílečka z první osoby s líbivou komiksovou grafikou. Hra byla vydána v roce 2007 společností Valve, která je velmi známá především pro své úspěšné tituly  jako je Half-Life, Counter-Strike a další. TF2 vyniká svým osobitým podáním a humorem na každém kroku. Ve světě TF2 si můžete zahrát za 9 unikátních herních tříd. Každá z nich má své přednosti a slabiny, takže záleží pouze na vás, co vám sedne. Navíc všechny herní třídy mohou být vybaveny alternativními zbraněmi. To samé platí i o herních módech, které jsou zde pro vás připraveny.  Možností je v TF2 nespočet. Stačí si zaregistrovat vlastní účet na Steamu a můžete si tuto naprosto geniální hru stáhnout zdarma do svého PC, či MAC. Pro delší recenzi přejděte na podstránku věnovanou kompletně Team Fortress 2.

Ligové hraní

Po dlouhých debatách a počítání složitých matematických vzorců se jednoho krásného dne na IRC kanálu #tf2.europe usnesli, že hra jako taková je pro ligové hraní nejvhodnější ve formátu 6v6. Každý tým se skládá ze dvou scoutů, dvou soldierů, jednoho dema a medica. Toto složení umožňuje vyniknout taktické stránce jednotlivých týmů a není to jen o tom, kdo dokáže více spamovat. To by ale nebyli public hráči, aby si nestěžovali a speciálně pro ně byl vytvořen mód Highlander, který se hraje stylem 9v9, což znamená, že každý tým disponuje všemi devíti herními třídami a tím tak více připomíná public hraní a zároveň ukáže public hráčům, že i soutěžní může být zábava. S tím souvisí i tolik nenáviděné unlocky, které jsou naštěstí, kromě dřívějších unlocků na medica, v 6v6 zakázané.

Mapy

Pro 6v6 jsou typické mapy s control pointy, tedy mapy, na nichž je cílem zabrat všech 5 bodů. Mappool na PLAYzone.cz se skládá z: cp_granary, cp_badlands, cp_freight_final1, cp_gullywash_pro (stáhnout), cp_obscure_final (stáhnout), cp_gravelpit, cp_bazillion_rc2 (stáhnout). Highlander se ovšem hraje na „public“ mapách jakými jsou pl_goldrush apod.

Ligy

Největší evropskou ligou je v současné chvíli ETF2L, kde se odehrálo již 9 sezón, každá s účastí přes 400 týmů. ESL je v těsném závěsu se svojí sezónou číslo 7. Ta je následována o něco méně prestižní ligou Wireplay. Na domácí scéně máme pouze jedinou ligu na PLAYzone, kde se ale dohrává už druhý ročník soutěže. Nesmíme opomenout ani komunitní stránky, kde se dozvíte spoustu novinek a kopu zajímavých věcí, takže není od věci je sledovat. Co se týče novinek v evropském TF2, tak se vyplatí zabrousit na server vanillatf2.org a všemi známý cadred.org. V našich končinách je velice aktivní portál 2fort.cz.

Pickup

Máme to potěšení oznámit obnovený provoz českého pickup kanálu. Jedná o jakýsi druh mixu, hráči se sejdou na IRC channelu (#tf2pickup.cz@quakenet.org) a bot rozdělí hráče do dvou týmů po šesti. Někdo z přítomných pošle ip a heslo na server, všichni se napojí na mumble, na server dají ready a už se hraje - klasicky 6v6, oficiální ligová a pouze control point mapy pravidla apod. Je to velmi  dobrý způsob, jak se roztrénovat nebo nabrat nové zkušenosti. Více informací naleznete na této stránce.

Školení nových hráčů do ligového hraní

Dále oznamuji znovuspuštění ČVUTF2, které má za úkol pomáhat nováčkům ve zlepšení. Nebojte se nás kontaktovat, určitě vám rádi pomůžeme.

Více informací na Steamcommunity profilu nebo v úvodní novince na portálu 2fort.cz

CVUTF2

Autoři textu: David ‘dvb‘ Bujgl a Michal ‘mortiii‘ Horák

Štítky: team fortress 2