Přejít k hlavnímu obsahu

ČSL: Základní skupiny rozlosovány

8. 7. 2011 | 15:59 StarCraft 2
Kvalifikace jsou u konce, skupiny rozlosovány. Česká Starcraft Liga vstupuje do další fáze a v té uvidíme v akci celkem 16 hráčů. Ve středu jsme mohli sledovat na streamu sc2cz poslední zápolení hráčů v kvalifikaci a včera bylo na programu losování skupin. To přineslo ujištění, že v příštích týdnech nás čekají napínavé souboje.
Výchozí obrázek

Kvalifikace jsou u konce, skupiny rozlosovány. Česká Starcraft Liga vstupuje do další fáze a v té uvidíme v akci celkem 16 hráčů. Ve středu jsme mohli sledovat na streamu sc2cz poslední zápolení hráčů v kvalifikaci a včera bylo na programu losování skupin. To přineslo ujištění, že v příštích týdnech nás čekají napínavé souboje.

Z kvalifikace nakonec postoupili {#Česká Republika} Steve, {#Česká Republika} Wochtulka, {#Slovenská Republika} Ladabaz a {#Česká Republika} Streetwalker. Tedy 3 protossové a Terran. Ty tam jsou tak naděje na rozšíření počtu Zergů, kteří tak budou opět menšinou. Jestliže vás zajímá záznam kompletně celého streamu kvalifikace, který nám přinesli {#Česká Republika} Murdoc a {#Česká Republika} Tučňák, je k nalezení na youtube.

 

Celkem bude v akci 9 protossů, což je více jak polovina hráčů. Není proto divu, že ve většině skupin bude k vidění souboj právě hráčů této hrdé rasy. Ukažme si tedy skupiny základní části.

 

Skupina A 

{#Česká Republika} terran eSuba.PredY{#Česká Republika}  nEph.Nukestrike{#Česká Republika}  VR.Wochtulka{#Česká Republika}  Cracked.Steve

Zápas dvou terranských borců bude jistě velmi vyhledávanou záležitostí. Od chvíle, kdy se Nukestrike objevil v Grandmaster lize jsme měli jen pramálo možností vidět, jak obstojí hráč nEophyte v TvT souboji proti aktuálnímu Mistru Republiky. Wochtulka a Steve budou mít těžkou práci s postupem. Dá se dokonce i tvrdit, že budou v této skupině hrát "druhé housle".

 

Skupina B

{#Česká Republika} NR.h34D_hUnT3R{#Česká Republika}  nEph.Harpner{#Česká Republika}  w3c]Horroren{#Česká Republika}  nEph.Kacer

Skupina "tří kamarádů". Tak by se dala nazvat skupina B, ve které jsou h34D_hUnT3R, Horroren a Kacer. Papírově by měli postupit Harpner a headhunter, ovšem nic jisté nemají. Horror jistě zabije Harpnerovi víc jak jednu jednotku (pro ty co neví) a Kacer je Kacer. Na minulém Mezihernovém Turnaji z čista jasna přišel, viděl a obsadil třetí místo.

 

Skupina C

{#Česká Republika}  eSuba.DeViL{#Česká Republika}  eE-Byakuya{#Česká Republika}  nEph.Jarax{#Česká Republika}  nEph.Thebis

Skupina C je asi nejaktraktivnější, co se týče vyrovnanosti soubojů. V této zabijácké skupině může postoupit kdokoliv, stejně jako vypadnout. Navíc všichni hráči patří k české špičce a vypadnutí každého jistě zamrzí větší část publika. Nejvíce budou tuto skupinu sledovat zegští fandové, protože DeViLa, jakožto nejlepšího českého Zerga, by rádi viděli co nejvýše.

 

Skupina D

{#Česká Republika}  eSuba.Lopata{#Česká Republika}  ESC.Rikytan{#Česká Republika}  w3c]Dewa{#Slovenská Republika}  nEph.Ladabaz

Stejně jako ve skupině A, by i ve skupině D měli být rozdány karty jasně. Lopata a Rikytan by si měli postup pohlídat, ovšem karty ještě může zamíchat Dewa. Předmětem zájmu rovněž bude, jak si povede nejnovější posila nEophyte a zároveň jediný slovenský zástupce Ladabaz.

Zápasy skupin budou streamovány z replayů. O jejich času vás budeme informovat.

Štítky: ČSL