Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S: Šestnáctka nejlepších

11. 7. 2011 | 13:42 StarCraft 2
Po dvou týdnech byly konečně odehrány všechny skupiny nejvyšší korejské SC2 soutěže. Mnoho dobrých hráčů vypadlo už první týden (viz report zde), v druhé části to nebylo zas tak horké. I když rozdělovat v Code S hráče na špatné a dobré moc nejde, takže mám na mysli dobré hráče a šampiony.
Výchozí obrázek

Po dvou týdnech byly konečně odehrány všechny skupiny nejvyšší korejské SC2 soutěže. Mnoho dobrých hráčů vypadlo už první týden (viz report zde), v druhé části to nebylo zas tak horké. I když rozdělovat v Code S hráče na špatné a dobré moc nejde, takže mám na mysli dobré hráče a šampiony.

Je mi jasné, že většina čeká na výsledek {#Kanada} HuKa, ale jako v minulé newsce začnu pěkně od konce. Čtyři hráči nejen, že nepostoupili do druhého kola, ale dokonce musí hrát v "Up n' Down" o udržení statusu Code S. Těmi jsou {#Korejská republika} sC, největší opora týmu fOu v GSTL, když nestačil ve dvou TvT na {#Korejská republika} Mvp a {#Korejská republika} Byuna, dále {#Korejská republika} Keen z MVP (znovu se stalo osudným 2x TvT vs {#Korejská republika} NaDa a {#Korejská republika} SuperNova). Dvojici doplnili ještě {#Korejská republika} aLive (podlehl {#Kanada} HuKovi {#Korejská republika} Optimovi ({#Korejská republika} Optimus = {#Korejská republika} Polt)) a {#Korejská republika} Inca, druhý hráč GSL Květen, který nedokázal porazit ani {#Korejská republika} Kyrixe ani {#Korejská republika} MCho.

{#Korejská republika} Mvp po poslední hře :(

Znovu přichází na řadu "držáci", tedy hráči, kteří sice nepostoupili do druhého kola, ale mají jistotu Code S v dalším pokračování GSL. Zde se objevilo pouze jedno překvapení, kterým je terran {#Korejská republika} Mvp. Dvojitý šampion sice první hře odstavil {#Korejská republika} sCho, ale následně byl poražen jak {#Korejská republika} Zeniem, tak {#Korejská republika} Byunem. Z ostatních skupin se k {#Korejská republika} Mvp připojili {#Korejská republika} SuperNova, {#Korejská republika} Killer a {#Korejská republika} Kyrix.

{#Korejská republika} vrat vného Krále?                                {#Korejská republika} MC Rock n' Roll              

Ale kde je {#Kanada} HuK? Přesto, že neměl skupinu až tak lehkou ({#Korejská republika} Optimus, {#Korejská republika} Killer, {#Korejská republika} aLive), ukázal {#Kanada} HuK svoji formu, kterou poslední dobou poráží všechny hráče a skupinou projel jako nůž máslem. Nejdříve se mu postavil do cesty {#Korejská republika} aLive. Dá se říct, že na rychlou expanzi od {#Kanada} HuKa měl {#Korejská republika} aLive dokonalý counter (rychlá marine+marauder agrese), ale {#Kanada} HuK dokázal útok svými sentry odrazit. Zbytek hry už svého soupeře jen zadupával víc a víc do země. Čekal ho tedy zápas s vítězem duelu {#Korejská republika} Optimus vs {#Korejská republika} Killer, kde se i tentokrát (na rozdíl od {#Kanada} HuK vs {#Korejská republika} aLive ale překvapivě) zadařilo protossovi a diváci se mohli těšit na vždy rychlou PvP bitvu. K té opravdu došlo, když {#Kanada} HuK zmasakroval druhého tosse blink stalkery a postoupil tak do druhého kola z prvního místa. To druhé si přivlastnil {#Korejská republika} Optimus, když zničil nejdříve {#Korejská republika} aLiva a následně vrátil úder {#Korejská republika} Killerovi.

Kdo zvítězí v dalších 4 bitvách a zaplní poslední políčko? NesTea, MC, Polt, nebo někdo new?

Rozpis druhého kola (Ro16)

Úterý 12. července 11:10

{#Korejská republika} NesTea vs {#Korejská republika} Ensnare

{#Korejská republika} Genius vs {#Korejská republika} CoCa  

{#Korejská republika} Trickster vs {#Korejská republika} Clide      

  {#Korejská republika} TOP vs {#Korejská republika} Losira

Středa 13. července 11:10

  {#Korejská republika} Zenio vs {#Korejská republika} HongUn

{#Kanada} HuK vs {#Korejská republika} MC   

{#Korejská republika} Byun vs {#Korejská republika} NaDa

{#Korejská republika} Optimus vs {#Korejská republika} Bomber  

gL n' hF NesTea HWAITING!

PS: Všimněte si kolik hráčů má ikonku :)

Štítky: GSL