Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code A/S/GSTL: Hromadný report

16. 7. 2011 | 23:20 StarCraft 2
Hromadná newska pro všechny ligy? To přece bude hrozně moc textu! Dobrá a špatná zpráva zároveň - NEBUDE (dobrá pro Ty, kteří čtou tyhle reporty hlavně kvůli výsledkům). Čas totiž posl. dobou tlačí, takže bez dalších okolků, LET'S GO! Vlastně ještě jeden okolek, reporty budou v pořadí v jakém byly tento týden odehrány, takže začínáme s
Výchozí obrázek

Hromadná newska pro všechny ligy? To přece bude hrozně moc textu! Dobrá a špatná zpráva zároveň - NEBUDE (dobrá pro Ty, kteří čtou tyhle reporty hlavně kvůli výsledkům). Čas totiž posl. dobou tlačí, takže bez dalších okolků, LET'S GO! Vlastně ještě jeden okolek, reporty budou v pořadí v jakém byly tento týden odehrány, takže začínáme s

V "nižší" lize nám to pomalu finišuje. V pondělí jste mohli sledovat předposlední kolo, dva zápasy, tedy semifinále. Zastoupeny byly všechny rasy, což jistě potěšilo každého "T není imba, vzpamatujte se, lidi" zastánce. Hráči ale byli 4, takže jedna rasa logicky převažovala a NEBYL to terran. Když dodám, že to nebyl ani zerg, přidám, že jsme nebyli svědky mirror matchu, tak už je to příliš mnoho informací, kterými jsem chtěl jen napsat, že v obou zápasech byl vidět protoss (jednou změřil síly se zergem a jedenkrát s terranem).

Profi bracket by GomTV

Rozepisovat jednotlivé zápasy, imho, není až tak třeba. Zergský {#Korejská republika} LeenockfOu se pokusil zničit tosse {#Korejská republika} NSHoSeo_Tassadara, ale ten si příležitost hrát o Code S status ve finále vzít nenechal. {#Korejská republika} Leenockovi dovolil pouze jednu hru a došel si tak pro vítězství 3:1.

To zápas druhého tosse ({#Korejská republika} ZeNEX_Puzzle) proti terranskému {#Korejská republika} IM_Happy probíhal ještě jasněji. {#Korejská republika} Puzzle se ani tentokrát nesložil a vyhrál i 4. kolo velmi přesvědčivě, 3:0. Zvýšil tak svůj GSL record na 9:0 a {#Korejská republika} Tassadarovi bude více než zdatným soupeřem.

 

Těšte se v pondělí 18. července od 11:10 na souboj dvou protossů. Já osobně hádám vítězství Puzzle 4:0 Tassadar, ale člověk nikdy neví (hlavně po finále Super Turnaje, kde si tenkrát {#Korejská republika} Polt vychutnal favorizovaného {#Korejská republika} MMA 4:0).

Liga bohů a polobohů (a zergů) byla na pořadu dne úterý a dne středy. Většina non-korean GSL fandů čekala zejména na bitvu {#Kanada} HuKa proti {#Korejská republika} MC. Zápasů bylo ale 8, takže si je postupně (a rychle) projedem:

Já nejsem jako většina a nejvíce jsem se těšil na první zápas Ro16, ve kterém figuroval  můj nejoblíbenější zergský hráč, {#Korejská republika} NesTea. Bez sebemenších problémů dvakrát zničil terrana {#Korejská republika} Ensnare (1. oGs out).

Z dropu na 0 za 8 vteřin (Hra {#Korejská republika} NesTea vs {#Korejská republika} Ensnare)

Následovala geniální hra s kolou, nebo-li {#Korejská republika} MVP_Genius vs {#Korejská republika} ZeNEX_Coca. Znovu vyhrál 2:0 zerg a {#Korejská republika} Genius, obhájce tossů, se s turnajem rozloučil.

To {#Korejská republika} TricKsteR, nová tossácká posila týmu ST (StarTale), sehrál vyrovnanější zápas proti terranovi {#Korejská republika} Clidovi (tým TSL). Až třetí mapa určila vítěze a v ST se mohli radovat, že vsadili na správnou kartu - TricKsteR 2:1 Clide.

Podobně napínavou hru sehráli i druhý člen neuvěřitelných zázraků{#Korejská republika} LosirA a druhý člen oGs - {#Korejská republika} TOP. IM>oGs ZvT podruhé a tedy vítězství pro {#Korejská republika} Losiru 2:1 (2. oGs out).

Nádherné zachycení nuky korejským komentátorem (Hra {#Korejská republika} Trickster vs {#Korejská republika} Clide)

A je tu druhá polovina zápasů, odehraná ve středu. V ní se nejdříve představil {#Korejská republika} oGs_Zenio, jež byl poražen a následně doražen (nebo-li 2:0) tossem {#Korejská republika} HungUnPrime.WE (3. oGs out).

Konečně přichází na řadu vytoužená hra {#Kanada} HuKa proti dá se říct kamarádovi, {#Korejská republika} MC. Každý se těšil, co si {#Kanada} HuK nevymyslí... a opravdu nevymyslel. Bez jediného náznaku sebemenší šance se {#Kanada} HuK musel před svým soupeřem poklonit. MC 2:0 HuK (4. oGs in).

Nejlepší poster celého týdne (hra {#Kanada} HuK vs {#Korejská republika} MC)

A protože vítězů chudáků "Imba T" nebylo mnoho (slovy nula), následuje čtveřice terranů. V poslední době luxusně hrající {#Korejská republika} ZeNEX_Byun překvapivě nedal {#Korejská republika} NaDovi ani jeden bod a do dalšího kola postoupil s krásným pocitem 2:0 (5. oGs out).

Stejně si počínal i {#Korejská republika} ST_Bomber, vítěz Code A GSL Květen, když porazil vítěze Super Turnaje, {#Korejská republika} Optima/PoltaPrime.WE.

Do třetího kola tak postupují 2 zástupci IM, 2 ZeNEX a 2 ST. Po jednom pak bojovníci z Prime a oGs (jak jsem nenápadně naznačoval v průběhu reportu, 4 z 5 oGs hráčů svůj zápas nezvládli, což jistě stojí za zmínku :)). I rasy se krásně rozprostřely mezi 3 zergy, 3 protossy a 2 terrany. Zkrátka a dobře, 3 kolo nezklame (snad jen odpůrce mirror matchů, vzhledem k tomu, že máme po jednom od každé rasy). Nezklame v úterý (levá strana pavouka) a ve středu (pravá strana pavouka) 19.-20. července vždy od 11:10.

 

Na závěr ještě zbývá dodat výsledky z 4. týdne GSTL (které jsem btw viděl až včera v noci).

Skupina A

SlayerS vs TSL      

      Lots < RevivaL

   Ryung > RevivaL

Ryung > JYP   

Ryung < Killer

   Min < Killer

GanZi < Killer

SlayerS 2:4 TSL     

{#Korejská republika} Killer si až překvapivě povodil 3 výborné hráče ze SlayerS a posunul tak svůj tým na první příčku v tabulce se skóre 2-0. Naopak obhájci titulu ochutnali znovu hořkost porážky a celou tabulku uzavírají.



Skupina B

FXO vs fOu

     SLoG < GuMiho

 mOoNan < GuMiho 

        Oz < GuMiho

       qxc > GuMiho

     qxc < choya

 FXO 1:4 fOu

Alespoň {#Spojené státy americké} qxc dokázal odvrátit totální masakr. I tak skóre 1:4 není zrovna přívětivé a šance na postup FXO do play off se snížila na 0 %, což není mnoho. fOu si sice připsali první vítězství, ale se skóre 1-2 figurují stále na předposledním místě.

ZeNEX vs ST     

     Byun > Sound

      Byun > Curious

 Byun < AcE

  Line > AcE

        Line < Bomber

     Puzzle < Bomber

      CoCa < Bomber

ZeNEX 3:4 ST    

Fakt jsem byl rád, že mi nikde nenaběhly výsledky GSTL a já tak mohl zhlédnout nádherný comeback, o který se postaral {#Korejská republika} Bomber. Navíc porazit {#Korejská republika} Puzzla a {#Korejská republika} CoCu na jimi vybraných mapách... klobouk dolů, o to větší GL v Code S!


Rozpis pátého týdne

 

Čtvrtek 21. července 11:10

 VS 

Pátek 22. července 11:10

 VS 


 VS 

A to je konec, dámy a pánové. Bylo to trošku hopem světem, ale kromě Bombera v GSTL ty zápasy až tak úžasný nebyly :P

gL n' hF Ghost Sniping HWAITING!

Štítky: GSL