Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S: Semifinále v pondělí

22. 7. 2011 | 00:40 StarCraft 2
Další kolo za námi a z osmičky se rázem stala silná čtyřka. Předem píšu, že se podle mě jednalo o jedno z nejlepších kol za poslední měsíce (v závěru newsky vysvětlím). Jistě, šlo o 3 mirror zápasy a jen jeden střet odlišných ras, ale o to více lze sledovat chyby, kterých se ten nebo onen hráč dopouští, nebo naopak můžete vnímat "vychytávky" atp. atd.
Výchozí obrázek

Další kolo za námi a z osmičky se rázem stala silná čtyřka. Předem píšu, že se podle mě jednalo o jedno z nejlepších kol za poslední měsíce (v závěru newsky vysvětlím). Jistě, šlo o 3 mirror zápasy a jen jeden střet odlišných ras, ale o to více lze sledovat chyby, kterých se ten nebo onen hráč dopouští, nebo naopak můžete vnímat "vychytávky" atp. atd.

{#Korejská republika} IM_NesTea vs {#Korejská republika} ZeNEX_CoCa

{#Korejská republika} NesTea se jistě pečlivě připravoval na mirrorový MU, ve kterém poslední rok téměř nezná přemožitele. Ve všech hrách bylo vidět krásné micro i strategie (nejen od {#Korejská republika} NesTeaho, i {#Korejská republika} CoCa předváděl občas nádherné kousky), ale nakonec si třikrát pro výhru došel stejný hráč. Byl jim {#Korejská republika} NesTea, který tak potvrdil roli favorita.

Roachů si měj kolik chceš, bez dronů to nezvládneš (3. hra)

{#Korejská republika} HungUnPrime.WE vs {#Korejská republika} oGsMC                     

I zde byl k vidění mirror match a stejně jako v předchozí hře jsme znali jasného favorita. O to větší překvapení přinesla první hra, ve které zvítězil {#Korejská republika} HungUn. Konečné skóre v tomto duelu 3:1. Mýlil by se každý, kdo by čekal obrat od šampiona. {#Korejská republika} HungUn se vyřazením {#Korejská republika} MC stal největším překvapením třetího kola.

Tady už sentry nepomůže aneb jak je důležité snipnout probu... (4. hra)

{#Korejská republika} ST_TricKsteR vs {#Korejská republika} IM_LosirA        

Následující den začal jediným nemirrorovým fightem kola. Navíc ani toss {#Korejská republika} TricKsteR, ani zerg {#Korejská republika} LosirA nebyl jednoznačným favoritem a tento předpoklad se do puntíku potvrdil. Jako na houpačce - nejdříve vyhrával {#Korejská republika} LosirA 1:0, následně se {#Korejská republika} TricKsteR vzmužil, skóre obrátil a dostal se on do vedení 2:1. Když {#Korejská republika} LosirA vyrovnal, zbývala pátá rozhodující hra. GSL je fér liga a nebylo by fér kdyby tým IM měl dvojí zastoupení v Ro4... ale {#Korejská republika} LosirA není fér a {#Korejská republika} TricKsteRa do semifinále nepustil :)

LosirA supply limit 164 vs 173 => GG (3. hra)

{#Korejská republika} ZeNEX_Byun vs {#Korejská republika} ST_Bomber  

Poslední čtvrtfinálová bitva slibovala po PvP a ZvZ ještě třetí chybějící mirrorový MU - TvT. Oba hráči předvádějí v těchto dnech neskutečný skill v GSTL a tak se čekala podobně vyrovnaná řežba jako v duelu {#Korejská republika} TricKsteRa s {#Korejská republika} Losirou. {#Korejská republika} Bomber první hrou ale ukázal, že je na úplně jiném levelu než jeho terranský protihráč a druhou hrou to jen potvrdil. Zatímco komentátoři už spekulovali nad možným finále {#Korejská republika} NesTea vs {#Korejská republika} Bomber, snížil {#Korejská republika} Byun náskok na 1:2 s následným vyrovnáním 2:2. Došlo tedy na řežbu jako v minulém duelu. Rozjetého terrana nedokázal {#Korejská republika} Bomber ani napotřetí za sebou zdolat a {#Korejská republika} Byun si tak došel pro úžasný comeback.

Náběh do tanků? Never a good idea... (5. hra)

Proč považuji tohle kolo za jedno z nej? Bylo zde vše co si divák může přát :)

1. hra - Jasné vítězství favorita (3:0)

2. hra - Velmi přesvědčivá a překvapivá porážka favorita (3:1)

3. hra - Vyrovnaná hra od začátku do konce (3:2)

4. hra - Úžasný comeback z 0:2 na 3:2

gL n' hF Incredible Miracle HWAITING!

Štítky: GSL