Přejít k hlavnímu obsahu

Code S: Šampion GSL Červenec

31. 7. 2011 | 23:28 StarCraft 2
Konec další série soutěže Global Starcraft II League (znáte pod zkratkou GSL). Do boje o trůn proti sobě nastoupili dva zergové z týmu Incredible Miracle. Ano, už to, že se potkají dva z jednoho týmu ve finále TÉTO soutěže je... mno incredible miracle. Vyhrát ale mohl jen jeden z nich a kdo byl poslední den a půl slepý (v rámci SC2), níže se dozví výsledek.IM_NesTea vs IM_LosirA
Výchozí obrázek

Konec další série soutěže Global Starcraft II League (znáte pod zkratkou GSL). Do boje o trůn proti sobě nastoupili dva zergové z týmu Incredible Miracle. Ano, už to, že se potkají dva z jednoho týmu ve finále TÉTO soutěže je... mno incredible miracle. Vyhrát ale mohl jen jeden z nich a kdo byl poslední den a půl slepý (v rámci SC2), níže se dozví výsledek.

IM_NesTea vs IM_LosirA

Roach do mutalisků, roach+zergling timing útok, ubránění nydus útoku, ling+drone rush. To jsou 4 různé způsoby, kterými {#Korejská republika} NesTea naprosto rozbil {#Korejská republika} Losiru. Je mi líto, že to spoiluju takhle na začátku, ale stejně bych nemohl dělat report všech her a současně se tvářit neutrálně a "čekat" kdo asi vyhraje další bitvu, jestli dokáže {#Korejská republika} LosirA předvést alespoň částečný comeback atd. Nicméně způsob, jakým {#Korejská republika} LosirA umřel, je přesto zahrnut v tomto reportu.

Bel'Shir Beach (1. mapa)

Tady šlo o klasický start obou zergů - expa první. {#Korejská republika} NesTea zvolil (pro mě překvapivě) Roach Warren, zatímco {#Korejská republika} LosirA předvedl speedling agresi. Pokud sledujete GSL, možná si vzpomenete na hru {#Korejská republika} NesTea vs {#Korejská republika} CoCa, kde {#Korejská republika} NesTea svými lingy potrestal {#Korejská republika} CoCu právě za roach volbu. {#Korejská republika} Losirovi se podařilo zničit queenu a možná nějakou dronku, ale to bylo bohužel vše. Odplatou byli mutaliskové, kteří dlouho zdržovali 2. {#Korejská republika} Losirovu expu. Expou navíc se tak {#Korejská republika} NesTea dostal do vedení, vytvořil roach+muta armádu a prorazil {#Korejská republika} Losirovu obranu. Pěkným mass infested marine kouskem ve stejnou dobu {#Korejská republika} LosirA zdecimoval {#Korejská republika} NesTeaho main... škoda, že to nepřišlo dříve, nebo že neměl těch 7 infestorů na obranu :(.

Když si Zerg zavolá na pomoc aneb ZvZ/T

Dual Sight (2. mapa)

Na druhé mapě byl od začátku ve výhodě {#Korejská republika} LosirA (měl první expu) do doby, než se {#Korejská republika} NesTeamu podařilo grupou lingů vybít několik dronů i s queenou. Pak přišel první větší roach útok, který ještě dokázal {#Korejská republika} LosirA díky spine crawlerům ubránit... další už, bohužel, ne. Hezkým tahem od {#Korejská republika} NesTeaho bylo kontaminování obou {#Korejská republika} Losirových Evolution Chamber a obou Hatchery/Lair. Použil k tomu ale pouze 4 overseerů, takže by možná byl lepší tah vybrat si jen Hatch/Lair, nebo absolutně zamezit upgradům (jen můj názor :))... ale jako moc nice :)

Zerg kontaminuje Zerga... ani se ty budovy tolik nezmění, co? :)

Tal'Darim Altar (3. mapa)

Celkem agresivně začala bitva na Tal'Darim Altar. Lingové pobíhali z mainu do mainu, roachové zkoušeli prolomit hlavní obranu, v konečném důsledku měl výhodu expy {#Korejská republika} NesTea. {#Korejská republika} LosirA se rozhodl tento výsledek zvrátit transportem svých roachů a hyder do mainu nepřítele přes Nydus Worm, ale byl i přes opakované snahy vždy odražen. Nakonec po ztrátě celé své armády {#Korejská republika} LosirA napsal GG.

No comment needed

Xel'Naga Fortress (4. mapa)

Tady už není moc co psát. 10 pool, výroba lingů, útok lingů za podpory všech dron kromě tří. Vzhledem k tomu, že jel {#Korejská republika} LosirA první Hatch, pak dronu a vyrobenou dronou až Pool... moc moc umřel.

 

Row, row, row Your Drones, gently with Zerglings...

Rekapitulace cesty za vítězstvím:

           NesTea 1:0 July (Ro32)  

            NesTea 2:0 Ensnare (Ro16)

            NesTea 3:0 Coca (Ro8)   

             NesTea 3:0 HungUn (Ro4)

           NesTea 4:0 LosirA (Finále)

    

                    NesTea 13:0 Anyone (Anytime)

Co se {#Korejská republika} NesTeamu povedlo je vážně úctyhodné. Potřetí GSL šampionem. Navíc neprohrát ani jednu hru se prostě bude překonávat těžko. Ještě hůř, pokud zůstane zachován systém skupin a Bo v jednotlivých kolech. Přesto to není nemožné :) {#Korejská republika} NesTea měl totiž ve skupině odstupivšího {#Korejská republika} Raina a tedy o zápas méně. Dokáže ho někdo trumfnout s výsledkem 14:0? Možná už v srpnovém kole GSL? Nebo {#Korejská republika} NesTea obhájí svůj titul (kdo nepočítá Super Turnaj k GSL měsíčním series, tak dokonce už podruhé)? Již brzy ve vašich... strojích.

gL n hF Code S HWAITING!

Štítky: GSL