Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S: Po prvním týdnu

12. 8. 2011 | 15:03 StarCraft 2
Výchozí obrázek

První týden téměř za námi... vlastně je čtvrtek odpoledne, ale nevermind. Každopádně další Code S zápasy už tento týden na programu nejsou, takže je čas na shrnutí těch odehraných. Kdyby se byl býval {#Kanada} HuK dostavil, počet odehraných skupin by byl býval o jeden větší. Takhle přináším výsledky pouze třech skupin - A, B a D ({#Kanada} HuK zdržuje Céčko btw ;))

 

Skupina A

                          NesTea Kyrix Antiga Shipyard

                              MMA Happy Bel'Shir Beach

               NesTea MMA Metalopolis

                       Kyrix Happy Terminus SE

                  NesTea Happy Dual Sight

{#Korejská republika} SlayerS_MMA je hráč, který dokázal vyhrát MLG Columbus, probojovat se až do finále GSL Super Turnaje a hned v další sezóně - GSL Červenec - vypadnout z Code A. V nedávném MLG Anaheim ale znovu zabodoval a ukořistil druhé místo, což mu zajistilo flek v srpnovém GSL Code S. A z toho hned tak nevypadne, do Ro16 se totiž probojoval čistě dvěma winy přes {#Korejská republika} Happyho a {#Korejská republika} NesTeaho ({#Korejská republika} NesTeaho neporazitelnost prorazil neustálým pushem a megamultimassdropováním).

Návrat MLG šampiona? (MMA po výhře nad NesTeam)

{#Korejská republika} IM_NesTea, na druhém místě, byl donucen pro postup do Ro16 porazit týmového kolegu Happyho. {#Korejská republika} IM_Happy alespoň zůstává v Code S, zatímco ZeNEX_Kyrix se skóre 0:2 bude bojovat v Up n' Down Matches.

 

Skupina B

                           MC Mvp Antiga Shipyard

                     Optimus Noblesse Daybreak

             Optimus Mvp Dual Sight

                            MC Noblesse Metalopolis

                                  Optimus Noblesse Xel'Naga Fortress

Skupina šampionů, i tak by se dala nazvat skupina B, ve které pouze {#Korejská republika} MVP_Noblesse nezískal titul. {#Korejská republika} IM_Mvp, postupující z prvního místa, nejspíše nabral formu, když dokázal ukončit jak {#Korejská republika} oGs_MC, tak {#Korejská republika} OptimusPrime.WE{#Korejská republika} Optimus dvakrát snipnul {#Korejská republika} Noblesse a též si zajistil postup do druhého kola. Hráčem zůstávajícím v Code S, se stal {#Korejská republika} Noblesse, když překvapivě vyřadil v 4. hře dne {#Korejská republika} MCho, který tak obsadil poslední příčku a bude muset bojovat v Up n' Down.

Že {#Korejská republika} MC prohrál s {#Korejská republika} Mvp ještě není až tak překvapivé. Přecejen {#Korejská republika} Mvp patří mezi nejlepší terrany a jeho hard contain snad až 8 bunkerů, několika tanků a raveny splnil účel perfektně. {#Korejská republika} Mvp si pak hodil další expu a {#Korejská republika} MC musel konat. Sice v prorážení vyhaluzil několik immortalů, ale ravena trik odhalila a výsledek tak byl nulový.

Co se týče {#Korejská republika} MCho druhé hry, safe 3gate začátek hezky kopíroval safe hru {#Korejská republika} Noblesse (Metalopolis - close-air pozice). Vše do doby, než {#Korejská republika} MC začal warpovat nexus, zatímco {#Korejská republika} Noblesse pokračoval v tvoření one-base armády. S prvními medivaky se terran pustil do timing útoku a vzhledem k dropovací možnosti {#Korejská republika} MC přesunul své stalkery do mainu. Jeho obrana expy se stalkery na high-groundu tak nebyla dokonalá a {#Korejská republika} Noblesse velkého protosse dokázal porazit.

 

Skupina D

                          CoCa Keen Bel'Shir Beach

                        NaDa Alicia Terminus SE

                           CoCa NaDa Tal'Darim Altar LE

                     Keen Alicia Metalopolis

                CoCa Keen Dual Sight

Zde se překvapení, alespoň dle mého názoru, nekonalo. {#Korejská republika} oGs_NaDa, old school bůh, nedal šanci ani jednomu protivníkovi a postoupil tak z prvního místa. Za ním následoval {#Korejská republika} MVP_Keen, který prohrál pouze právě s {#Korejská republika} NaDou. Prvním nepostupujícím a zároveň do Up n' Down padajícím byl {#Korejská republika} SlayerS_Alicia, druhým nepostupujícím (ale v Code S přetrvávajícím) se stal {#Korejská republika} ZeNEX_CoCa.

 

Rekapitulace

 

Postupující do 2. kola: NesTeaMMAMvpOptimusNaDaKeen

Zůstávající v Code SHappyNoblesseCoCa

Sestupující do Up n' DownKyrixMCAlicia

 

Na další zápasy se můžete těšit v úterý a ve středu, druhé kolo začne týden na to. Kompletní přehled kdy, kde, jak a v kolik najdete ZDE :)

gL n' hF HuK HWAITING!

 

Štítky: GSL