Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code A: Jasné čtvrtfinále

16. 8. 2011 | 16:11 StarCraft 2
Druhý týden GSL Srpen teprve odstartoval a v Code A už známe ze 32 hráčů 4 semifinalisty. Kdo se díval, byl možná mírně zkamaný, protože i když se jednalo o pěkné hry, probíhaly vesměs jednoznačně. Nevěšte ovšem hlavu, o to větší podívaná bude následovat za necelý týden v pondělí při semifinálových bitvách!
Výchozí obrázek

Druhý týden GSL Srpen teprve odstartoval a v Code A už známe ze 32 hráčů 4 semifinalisty. Kdo se díval, byl možná mírně zkamaný, protože i když se jednalo o pěkné hry, probíhaly vesměs jednoznačně. Nevěšte ovšem hlavu, o to větší podívaná bude následovat za necelý týden v pondělí při semifinálových bitvách!

Prvním pondělním zápasem byl TvZ match up v podání {#Korejská republika} SlayerS_GanZi{#Korejská republika} CheckPrime.WE. V první hře se dostal {#Korejská republika} GanZi do vedení hned na začátku, když perfektním cheese bunkrem DENYoval zergskou expu. Na druhé mapě svedli oba hráči nádhernou hru plnou obratů. Mutaliskové zabrali nebe a {#Korejská republika} GanZi se musel každou chvíli vracet zachránit svůj main. Nakonec došlo na basetrade, ve kterém byl terran úspěšnější a zajistil si tak místo mezi nejlepšími 4 v Code A.

 

Najdeš rozdíl? (1. hra GanZi vs Check)

Dalšími na pořadu dne byli {#Korejská republika} SlayerS_Taeja{#Korejská republika} JYP, poslední z protosské rasy v Code A. První hra se nesla v duchu několikaminutového dobývání právě z tossácké strany. To bylo nakonec odraženo a {#Korejská republika} Taeja se mohl radovat z prvního vítězství. Druhé zajistila delší macro hra, ve které terran ukázal svůj cit pro hru droppingama a snipováním colosů. 

 

Rrrrrrrrrrrrrrrrrush (1. hra Taeja vs JYP)

{#Korejská republika} IM_YoDa vs {#Korejská republika} FXO_Leenock - StarWars vs ... Nok jménem Lee? (ten byl slabej, přiznávám) Rozhodně nedal {#Korejská republika} Leenock svému soupeři žádnou šanci když odrazil neobvyklé kombo reaperů a hellionů v první hře a rushnul lingama a roachema YoDu v druhé hře. Taktéž si tedy dokráčel pro jasnou výhru 2:0.

 

     Reapllion kombo (1. hra YoDa vs Leenock)                    Lingroach timing attack (2. hra YoDa vs Leenock)

A čtvrtfinálové zápasy zakončil {#Korejská republika} ST_Jjakji proti stříbrnému králi {#Korejská republika} MarineKingPrime.WE. Alespoň tento duel musel zahřát každého nejen TvT fanouška na srdci, protože po dvou hrách bylo skóre 1:1 a na řadu přišla hra třetí. Hra plná zvratů (dohromady tří), jeden ovšem hezčí než druhý. {#Korejská republika} MarineKing, který vyhrál dva z těchto převratů (první a třetí) pro sebe nakonec získal důležitý bodík a v semifinále se utká s {#Korejská republika} Leenockem.

 

     Siege tank imba (1. hra Jjakji vs MarineKing)                Opravdu nevydařený drop (3. hra Jjakji vs MarineKing)

Rekapitulace výsledků:

           GanZi 2:0 Check Bel'Shir Beach, Dual Sight

                  Taeja 2:0 JYP Xel'Naga Fortress, Antiga Shipyard

                YoDa 0:2 Leenock Bel'Shir Beach, Terminus SE

                                         Jjakji 1:2 MarineKing Xel'Naga Fortress, Terminus SE, Antiga Shipyard


V prvním bratrovražedném duelu se tedy utkají {#Korejská republika} GanZi {#Korejská republika} Taejou. Těžko hádat, kdo vyhraje, {#Korejská republika} GanZi je nejspíše favorizovaným, protože má v GSL více zkušeností. {#Korejská republika} Taeja ale také dokázal porazit velmi schopné terrany, takže jasného není nic.

V druhém duelu si to rozdají už zkušenější GSL hráči, mezi nimiž poslední záchrana zergů, {#Korejská republika} Leenock. Můj tip jde ale 100 % {#Korejská republika} MarineKingovi, vzhledem k tomu, že imho patří mezi nejlepší terrany. Hrát se bude na 3 vítězné body, nebo-li Bo5. Výsledek se dozvíte v pondělí 22. srpna od 11:10 na GomTV.net. Komu fandíte vy? 

Hráči bez jediné ztracené hry po třech kolech (skóre 6:0):

{#Korejská republika} Leenock

A na závěr slíbený pavouk včetně prvního kola:

gL n' hF Leenock HWAITING!

Štítky: GSL