Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code A: Bitva o Code S za týden

22. 8. 2011 | 19:46 StarCraft 2
Bitva o Code S? Jistě, ze 4 semifinálových hráčů zbyli poslední dva, kteří se v závěrečné bitvě poperou o přímý postup do Code S. Že je tento fight důležitý nám ukázal nedávno  Tassadar, který v GSL Červenec finálovou bitvu prohrál, v Up n' Down skupině skončil na posledním místě a teď v GSL Srpen byl poražen hned v prvním kole. Musí tedy znovu procházet náročnou Code A kvalifikací.
Výchozí obrázek

Bitva o Code S? Jistě, ze 4 semifinálových hráčů zbyli poslední dva, kteří se v závěrečné bitvě poperou o přímý postup do Code S. Že je tento fight důležitý nám ukázal nedávno {#Korejská republika} Tassadar, který v GSL Červenec finálovou bitvu prohrál, v Up n' Down skupině skončil na posledním místě a teď v GSL Srpen byl poražen hned v prvním kole. Musí tedy znovu procházet náročnou Code A kvalifikací. Kdo se do finálové dvojice probojoval a jakým způsobem se dozvíte níže.

{#Korejská republika} SlayerS_GanZi vs {#Korejská republika} SlayerS_TaeJa

 

Daybreak (GanZi 0:0 TaeJa)

Ze strany {#Korejská republika} GanZiho byl vidět krásný 1-1-1 build s add-onem u factorky. Jenže ho nestavěl ve své bázi, ale proxy kousek od {#Korejská republika} TaeJi. Tomu se sice povedlo zablokovat vchod budovami doslova na poslední setinku, ale svým vlastním 1-1-1 buildem s add-onem pouze u starportu (pro banshee) neměl jak counterovat {#Korejská republika} GanZiho helliony stavěné po dvou. Banshee taky nepomohla, protože už na ni čekal {#Korejská republika} GanZiho viking. Hellioni se nakonec raxama prokousali stejně jako {#Korejská republika} GanZi k prvnímu bodu.

Jak dlouho trvá zničit Hellionama rax? Když není counter, tak jak dlouho chceš...


Xel'Naga Fortress (GanZi 1:0 TaeJa)

Znovu celkem rychlá agrese od {#Korejská republika} GanZiho, ovšem nyní ze své vlastní báze. Mass hellionů s massem vikingů po {#Korejská republika} Taejově nevydařeném dropu naprosto zničilo kombo mariňáků, hellionů a téměř nepoužitelných banshee a {#Korejská republika} GanZi si s přehledem připsal i druhý bod. Největší úspěch měla až poslední banshee od {#Korejská republika} TaeJi, která sice vybila téměř všechna {#Korejská republika} GanZiho SCVčka, ale to už {#Korejská republika} TaeJa neměl zhola nic, takže byl přinucen napsat GG.

Where no Banshee wants to fly...


Crossfire SE (GanZi 2:0 TaeJa)

A WTF!? Udělat proxy raxy na téhle mapě ještě beru, ale přímo v bázi? Tj {#Korejská republika} GanZi style (asi to už někdo někdy udělal, kdyžtak pisněte, ať vím, čí je to style ;)). Navíc, co jiného v bázi vyrábět, než marraudery, kteří jsou dokonalým counterem jak na malé množství mariňáků, tak na helliony. Pomocný bunker hned u raxů ještě chránil marraudery i před dotěrnými SCVčky, jejichž micro se tak stalo nemožným. Bez ztráty jediného maraudera tak {#Korejská republika} GanZi v rekordním čase ukončil jak třetí mapu, tak celý duel. GG, 3:0 pro {#Korejská republika} SlayerS_GanZi.

Have fun playing outside the Bunker, SCVs


{#Korejská republika} FXO_Leenock vs {#Korejská republika} MarineKingPrime.WE

 

Crossfire SE (Leenock 0:0 MarineKing)

Mírumilovný {#Korejská republika} Leenock si na této dvoupoziční mapě začal hatch-first, zatímco {#Korejská republika} MarineKing postavil druhé raxy přesně na pozici, kterou {#Korejská republika} Leenockův overlord těsně neobjevil scoutovací cestou. Dva bunkery dokázaly zničit zergskou expanzi, ale za oběť tomu padlo mnoho mariňáků, oba bunkery, 3 SCV a proxy raxy. Po rushi se tedy zdála situace celkem vyrovnaná. {#Korejská republika} MarineKing nahodil 4 další raxy, Leenock obnovil expanzi a začal dronovat. Že se tato volba ukázala býti mylnou se dověděl v momentě, kdy na něj vyrazilo přes 10 mariňáků s marrauder podporou. No way to stop it, 1:0 pro {#Korejská republika} MarineKinga.

Double bunker rush

 

Metalopolis (Leenock 0:1 MarineKing)

Klasický start na cross-pozicích (zerg hatch-first, terran wall-in) se na mapě Metalopolis začal vyvíjet pro {#Korejská republika} Leenocka krásně. Hned první dronka nejen, že zničila raxy stavějícího SCVáka, ale nad to ještě 2x za sebou zamezila postavení rafinerie. Následoval {#Korejská republika} MarineKingův push (drop 8 hellionů do mainu + útok cca 12 mariňáků frontálním útokem), což dokázal {#Korejská republika} Leenock hravě vymicrovat zejména banelingama. Pak se situace otočila. Zerg, za pomoci své macro hatch, namassil roache, (bane)lingy a úplně terrana převálcoval. GG a bitva o druhý finálový spot se vyrovnala.

Tomu se říká vrchem spodem...


Terminus SE (Leenock 1:1 MarineKing)

Na mapě Terminus SE oba hráči zvolili rychlou expanzi. Říká se, že zerg ji zezačátku potřebuje, terran až tolik ne. Drzost, že si ji {#Korejská republika} MarineKing staví taky, chtěl {#Korejská republika} Leenock ihned potrestat a rozhodl se tedy pro roach agresi. Ovšem šestice roachů proti několika SCV, mnoha mariňákům a pár marrauderům nenadělala skoro žádný dmg a znovu se mince obrátila. Tentokrát útočil terran a {#Korejská republika} Leenock se jen za hrdinných dronských obětí dokázal ubránit. A mezitím WOOOOOOOT? {#Korejská republika} MarineKing si nahodil další expu! Mass bane/zergling byla jasná volba. Těsně před domorfováním banelingů to ale terran scoutnul a rychle vyložil již připravené dropky zpátky do na obranu.

Útok na Helmův žleb spuštěn! Slabé místo wall-inu (supply depot) proraženo, tisíce skřetů... ehm, zerglingů a banelingů proudí do báze, ničí, rabují... ale ze všeho nejvíc umírají. Následuje rychlý drop do zergova mainu, snipnutí spawning poolu a {#Korejská republika} Leenock bez možnosti výroby lingů píše GG.

Poslat všechna SCV proti banelingům v kupě? Never good idea...


Daybreak (Leenock 1:2 MarineKing)

Konečně jedna z nových map, kde se mimo jiné ukázalo, jak rychle si dokáže hráč nacvičit zatím ne příliš známé prostředí. Klasicky fast expanze, terran wall-in (ale ne ledajaký, tenhleten se skládal z 6 supply depotů) a macro hra. Bio ze strany {#Korejská republika} MarineKinga, bane/zergling a muta harras od {#Korejská republika} Leenocka. Otravování ale nebylo moc účinné a po namacrování "deathballu" si terran vyrazil pro pár skalpů. Marně zerg zdržoval, marný byl i jeho poslední pokus o obranu. GG, {#Korejská republika} MarineKing opět nechává soupeři jen jednu hru a vítězí tak 3:1.

Kdyby tam jen nečekala ještě ta druhá rota pod cliffem...


Finále tedy bude sakra napínavé. Na jedné straně {#Korejská republika} SlayerS_GanZi, jemuž zatím jedinou ránu uštědřil v prvním kole {#Korejská republika} Vanvanth, na druhé straně {#Korejská republika} MarineKingPrime.WE, který naopak pouze v prvním kole uhrál čistou hru. Napínavé TvT finále si nenechte ujít v pondělí 29. srpna od 11:10. Bo7 bitvu já osobně tipuji na těsné 4:3 pro {#Korejská republika} GanZiho :)

gL n' hF Cheese HWAITING!

Štítky: GSL