Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S: Vyrovnané druhé kolo

24. 8. 2011 | 22:18 StarCraft 2
Tomu říkám zápasy! Je to možná náhoda, ale kdyby ne, tak co se děje: V Code S nejsou "noobové", kteří by patřili třeba do spodních řad Code A. To znamená vyrovnaná kola, kde se už takřka nestává, že by jeden hráč naprosto přehrál toho druhého. Všechno tohle tím pádem přispívá k velmi napínavým bitvám. A i když terrani převažují (zhruba polovina hráčů v Code S), jejich vylepšení oproti SC:BW nejsou automaticky nuda zápasy a mohou se stát i zábavnými :)
Výchozí obrázek

Tomu říkám zápasy! Je to možná náhoda, ale kdyby ne, tak co se děje: V Code S nejsou "noobové", kteří by patřili třeba do spodních řad Code A. To znamená vyrovnaná kola, kde se už takřka nestává, že by jeden hráč naprosto přehrál toho druhého. Všechno tohle tím pádem přispívá k velmi napínavým bitvám. A i když terrani převažují (zhruba polovina hráčů v Code S), jejich vylepšení oproti SC:BW nejsou automaticky nuda zápasy a mohou se stát i zábavnými :)

{#Korejská republika} SlayerS_MMA vs {#Korejská republika} OptimusPrime.WE

Znovu se setkávají! MLG gosu {#Korejská republika} MMA proti šampionovi GSL {#Korejská republika} Optimovi (aka {#Korejská republika} Polt). Všechny hry mohly jít oběma směry, ale historie se ráda opakuje a {#Korejská republika} Optimus i tentokrát nenechal terranského protivníka vyhrát. Těsná porážka 1:2 tak ukončuje tažení {#Korejská republika} MMA a posílá {#Korejská republika} Optima do třetího kola...

Proč nalétávat do turretů u CC, když si stačí SCVáky přivolat útočením na add-on

 

{#Korejská republika} ST_Bomber vs {#Korejská republika} MVP_Keen

...kde se setká s dalším terranem. Jasným favoritem v tomto TvT byl samozřejmě {#Korejská republika} Bomber, ale první hrou dominanci vskutku nepotvrdil. Druhá mapa se ukázala mnohem vyrovnanější a rozhodnutí {#Korejská republika} Keena jet battlecruisery určitě divácky atraktivnější :) Vadou na kráse bylo podle mě rozhodnutí upgradovat air weapon místo air armor. Vzhledem k tomu, že největší anti-air palebnou silou {#Korejská republika} Bombera byli mariňáci. Rozhodující hru zahrál {#Korejská republika} Bomber zabráním zlaté expanze a mariňáckým bunker containem. Dropovaní blue-flame hellioni jsou ale proti tomuto celkem luxusním counterem a karty se začaly obracet. Tentokrát si {#Korejská republika} Keen zabral zlatou a proti {#Korejská republika} Bomberovi bez expanze se jeho šance každou vteřinou zvyšovaly. Až do té vteřiny, kdy {#Korejská republika} Bomber napsal GG.

 

{#Korejská republika} oGs_Zenio vs {#Korejská republika} oGs_TOP

Stejně jak z předchozího duelu byl jasný postup terrana, zde si mohli být fanoušci oGs jisti, že postoupí alespoň jeden oGsák. Znovu jsme se mohli dočkat výsledku 2:1 a... imho bohužel, znovu postoupil do dalšího kola terran, tedy {#Korejská republika} TOP.

Pěkný contain... jen škoda té obrany doma :)

 

{#Korejská republika} ST_Virus vs {#Korejská republika} MVP_Genius

Znáte 1-1-1 build za terrana? Je celkem kvalitní. Znáte void ray all-in za tosse? Protože ten se zdá být krasným counterem 1-1-1. Alespoň {#Korejská republika} Genius o tom částečně musel přesvědčit {#Korejská republika} Viruse, když ho takto rozbil v druhé a třetí hře. Chytrým už došlo, že byla opět k vidění napínavá bitva tří map a výsledek 2:1. {#Korejská republika} Genius tak zastavil čistě terranskou levou stranu pavouka.

 

{#Korejská republika} IM_NesTea vs {#Korejská republika} IM_Mvp

První a druhý nejlepší z GSL bodování (samozřejmě s {#Korejská republika} NesTeam ve vedení), hráči z týmu Incredible Miracle, se střetli v druhém kole. První duel, který neskončil 2:1, ale jasným 2:0. A protože má {#Korejská republika} NesTea na svém kontě již 3 první místa z GSL, osud a {#Korejská republika} Mvp mu další možnost v této sezóně nedali. Na první mapě bylo vidět, že {#Korejská republika} Mvp zná návyky svého spoluhráče, na druhé (Bel'Shir Beach) využil úzký vchod na expu a vypomohl si pěkným cheesem.

Bez komentáře (jen s poznámkou: bez šance)

 

{#Kanada} EG_HuK vs {#Korejská republika} oGs_NaDa

A na řadu přichází zápas, na který čekalo asi nejvíce lidí. Nemyslím to zle, já se třeba těšil víc na {#Korejská republika} NesTeaho, ale tak nějak celkem cítím, že i když má možná většina svého korejského favorita, zároveň čeká právě i na {#Kanada} HuKův zápas. {#Kanada} HuKova největší aktiva, force fieldy, se znovu ukázala jako velmi prospěšná a imho jen jedno špatné rozhodnutí v druhé hře, kdy přišel "zadarmo" o 3 colosy, znovu otevřelo cestu pro třetí rozhodující mapu. V té si za svou strategii zvolil "sneaky" DTčka. Že má každý orbital command energii, kterou může použít na scan, je sice pravda, ale když jde {#Korejská republika} NaDa zrovna 3 rax rychlou agresi bez e-bay a bez expy, nemá scanů na rozhazování. S trochou štěstí tak {#Kanada} HuK získává třetí hru, posouvá se do dalšího kola a odlétá do Severní Karolíny zahrát si další z dílů MLG.

HuK: Ještě chvilinku, NaDo, čekám na cooldown :)

 

{#Korejská republika} ZeNEX_Puzzle vs {#Korejská republika} SlayerS_Ryung

Naprosto jasné dvě hry, které ukončily putování jednoho z mých favoritů, na kterého bych vsadil, kdybych vsázel. {#Korejská republika} Puzzle nedokázal na ani jedné mapě {#Korejská republika} Ryunga příliš potrápit a své štěstí a skill tak předvede až v další sezóně. I když využití phoenixů se mi velmi líbilo, protože tak {#Korejská republika} Puzzle dokázal eliminovat jednotky s největší range ve hře (viz obrázek).

 

{#Korejská republika} HongUnPrime.WE vs {#Korejská republika} ST_July

"Poslední záchrana zergů". I tak by se dal nazvat {#Korejská republika} July, old-schooler, který je možná již za zenitem své slávy (SC:BW), možná ho teprve čeká. Na mapě Terminus SE rushoval 6pool na !cross pozicích! (znáte větší vzdálenost mezi bázemi?), několikrát oblafnul lingama {#Korejská republika} HongUnovi sentry a uvěznil tossáckou armádu zakopanými roachi... vypadalo to tedy na postup. Na Bel'Shir Beach si ho jen posvětil svojí rychlou roach agresí doprovázenou banelingy - nejprve si udělal vchod zničením nexusu, pak naběhl bane/lingy - GG, {#Korejská republika} HongUn poražen a zergská pověst zachráněna.

Pojem "zákeřnost" má nový význam ;)

 

Rekapitulace:

                                   MMA 1:2 Optimus Dual Sight, Xel'Naga Fortress, Tal'Darim Altar LE

           Bomber 1:2 Keen Metalopolis, Daybreak, Dual Sight

                        Zenio 1:2 TOP Crossfire SE, Tal'Darim Altar LE, Terminus SE

                         Virus 1:2 Genius Dual Sight, Xel'Naga Fortress, Metalopolis

 NesTea 0:2 Mvp Daybreak, Bel'Shir Beach

                                        HuK 2:1 NaDa Antiga Shipyard, Xel'Naga Fortress, Bel'Shir Beach

          Puzzle 0:2 Ryung Xel'Naga Fortress, Dual Sight

                HongUn 0:2 July Terminus SE, Bel'Shir Beach, Metalopoli


Vím a vidím, terrani jasně dominují, ale v čtvrtfinálových bojích uvidíme jen jedno TvT, ve zbytku matchů bude vždy alespoň jeden non-human :) Na zápasy levé části pavouka se můžete těšit v úterý 30. srpna od 11:10, na {#Kanada} HuKa a další z pravé části pavouka si nastavte budík znovu na 11:10, ve středu 31. srpna (rozpis všech kol opět na této stránce).

Hráči bez jediné ztracené hry (skóre 4:0):

Mvp, Ryung, July

gL n' hF Wendel HWAITING!

PS: Sháním někoho, kdo má rád GSL/GSTL, pravidelně to sleduje/by sledoval a má trochu času, skillu a chutě psát o tom newsky tady na Playzone. Mě to sice baví, ale blíží se škola a nebudu moct psát reporty jako doposud (kvůli času). Nerad něco robím napůl, takže raději předám štafetu :)

Případní zájemci pls pošlete msg mně tady na Playzone. Samozřejmě předám všechny obrázky a moje "noobish" know-how, pokud o to bude zájem :) Jinak se omlouvám, ale dokud někoho nenajdu, tak budu tuto zprávu kopírovat do každé nové newsky, díky za pochopení :)

Štítky: GSL