Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code A: Další terran do Code S

29. 8. 2011 | 23:26 StarCraft 2
Samozřejmě, že terran, když se ve finále potkali  SlayerS_GanZi a  MarineKingPrime.WE. 
Výchozí obrázek

Samozřejmě, že terran, když se ve finále potkali {#Korejská republika} SlayerS_GanZi{#Korejská republika} MarineKingPrime.WE{#Korejská republika} GanZi, hráč, který je momentálně na vzestupu a v tomto GSL doposud poznal porážku na jediné mapě; {#Korejská republika} MarineKing, stříbrný král z mnoha finálových bojů. Jeden z nich si vybojoval vstupenku do Code S bez nutnosti účasti v Up n' Down.

           GanZi vs MarineKing

                              GanZi > MarineKing Antiga Shipyard

                        GanZi > MarineKing Dual Sight

                    GanZi < MarineKing Daybreak

                          GanZi > MarineKing Crossfire SE

                         GanZi < MarineKing Bel'Shir Beach

                       GanZi < MarineKing Terminus SE

         GanZi 3:3 MarineKing

Za stavu 3:3 čekala na finalisty poslední hra. Náhodný los vybral jako rozhodující mapu Metalopolis, jednu z těch, které známe již od samého počátku SC2. Chápu, že pro některé může být TvT stále dokola nudné, ale tohle finále si každý, kdo čučel, musel užít. Zejména napětí v závěrečné bitvě, které se pokusím přiblížit pohádkou, kterou jsem sepisoval jak hra plynula (upozorňuji, že následující dlouhý text může být nudný až ubíjející, takže vám dovolím ho přeskočit k výsledku ;+)):

Metalopolis (GanZi 3:3 MarineKing)

Dvojice finalistů začíná na close-air pozicích! Tahle bitva dlouhá nebude. Oba začali supply wallem, ale ani jeden v něm ihned nepokračoval. {#Korejská republika} MarineKing klasicky raxy-gas, {#Korejská republika} GanZi gas-raxy - že by nějaká heavy-gas strategie? O polovinu rychlejší factory vs o několik vteřin rychlejší mule drop. Starport pro oba hráče, nejrychlejší možná banshee od {#Korejská republika} GanZiho. {#Korejská republika} MarineKing ale ví, že je pozadu, takže banshee přeskakuje a vyrábí vikinga. Uprostřed terranů je banshee zahnána - rychlý viking openning se zdál být správnou volbou. Bafiky baf mariňáky a tanky ze strany {#Korejská republika} MarineKinga, zatímco {#Korejská republika} GanZi konečně využívá za doprovodu 2 vikingů svoji banshee.

Agrese odražena na obou frontách, {#Korejská republika} MarineKing přišel o mariňáky, {#Korejská republika} GanZi o vikingy a banshee, ale dokázal zabít několik SCVáků. Hra se po několika úvodních minutách stabilizuje. Minuta a půl klidu ale končí, armády se setkávají na středu, {#Korejská republika} GanZi dropuje do těžby, {#Korejská republika} MarineKing přejíždí {#Korejská republika} GanZiho armádu a pokračuje do jeho mainu. Drop od {#Korejská republika} GanZiho je DENIED a {#Korejská republika} GanZi se ocitá v obrovské nevýhodě. Pushující {#Korejská republika} MarineKing vyvolal u protihráče obrannou aktivitu SCVček, ale jen do doby, než je vystřídala Banshee a {#Korejská republika} MarineKinga zahnala. HAIL BANSHEE THE SAVIOR! Expa na obou stranách a {#Korejská republika} MarineKing opět zkouší contain. {#Korejská republika} GanZi si nemůže dovolit těžit ze své přirozené expy, jeho SUPERHERO BANSHEE padá, orbital command s několika stovky životů nepochopitelně dosedá na containovanou expu a je zničena {#Korejská republika} MarineKingovými tanky a jedním výstřelem vikinga. TIME TO GO!

{#Korejská republika} GanZi musí jít do protiútoku, SCVčka jsou na pochodu se zbytkem jeho armády, proniká již odvolaným containem, ruší {#Korejská republika} MarineKingovi možnost expování, útočí na rampu, ale tam má {#Korejská republika} MarineKing tři tanky. {#Korejská republika} GanZi pomocí mule natěžil ještě na banshee, ta by mohla být rozhodující! {#Korejská republika} MarineKing na vteřinu položil svoji expu na {#Korejská republika} GanZiho zlatou, ale toho si {#Korejská republika} GanZi všímá a odhání ji. {#Korejská republika} GanZi začíná znovu těžit na své expě, {#Korejská republika} MarineKing také přesouvá svůj orbital command z mainu na expu. Armády jsou vyrovnané! {#Korejská republika} MarineKing nachází pro svůj druhý orbital command klidné místečko bez těžby, ale může z ní alespoň calldownovat muly a scanovat. Oba těží jen na své přirozené expanzi, {#Korejská republika} GanZi má mírnou vzdušnou převahu, zkouší trošku pushovat. {#Korejská republika} MarineKing je bez mainu, důležité budovy přesunul k přirozené expě. {#Korejská republika} GanZi využívá svoji banshee chráněnou třemi vikingy proti jednomu vikingovi {#Korejská republika} MarineKinga.

{#Korejská republika} GanZi sieguje na dostřel bunkeru, ničí ho i jeho nájemníky, {#Korejská republika} MarineKing nemá anti-air, banshee si letí pro killy, přichází i {#Korejská republika} GanZiho mariňáci, {#Korejská republika} MarineKing zkouší ustoupit, ale tím jen nechal prostor pro další push ze strany {#Korejská republika} GanZiho a ten začíná odstřelovat orbital command! {#Korejská republika} MarineKing už cítí, že svůj boj do Code S prohrál, stejně tak {#Korejská republika} GanZi a z nebe padají muly jedna za druhou. {#Korejská republika} MarineKing není schopen zničit ani ty, protože přichází o poslední tank a bez bojových jednotek tak píše GG.

                       GanZi > MarineKing Metalopolis

       GanZi 4:3 MarineKing

Vítězem se stává {#Korejská republika} SlayerS_GanZi!!! Doplní tak armádu 16 terranů, kteří už v Code S jsou. Jestli k těmto 17 přibydou další z 6 terranů z Up n' Down zápasů můžete sledovat příští týden od úterka do čtvrtka. Každopádně závěrem otevřeně říkám, že to byla krásná poslední hra, jedno z nejnapínavějších finále Code A. Hráči z Code S by si z toho měli vzít příklad, abychom se u jejich finále nenudili jako posledních pár měsíců.

V pavouku chybí první kolo (Ro32), ale to sem cpát už nebudu, jen vězte, že v něm porazil tossáckého {#Korejská republika} NSHoSeo_Vanvanth 2:1 :) Své putování tedy uzavírá se skóre 13:4. To {#Korejská republika} MarineKing zatím neuzavírá. Pokračuje v druhých umístěních :( Long live silver king, snad budeš mít štěstí v Up n' Down. I když na druhou stranu... 18. terran?

gL n' hF GanZi in Code S HWAITING! 

PS: Sháním někoho, kdo má rád GSL/GSTL, pravidelně to sleduje/by sledoval a má trochu času, skillu a chutě psát o tom newsky tady na Playzone. Mě to sice baví, ale blíží se škola a nebudu moct psát reporty jako doposud (kvůli času). Nerad něco robím napůl, takže raději předám štafetu :)

Případní zájemci pls pošlete msg mně tady na Playzone. Samozřejmě předám všechny obrázky a moje "noobish" know-how, pokud o to bude zájem :) Jinak se omlouvám, ale dokud někoho nenajdu, tak budu tuto zprávu kopírovat do každé nové newsky, díky za pochopení :)

 

Štítky: GSL