Přejít k hlavnímu obsahu

Aktualizace pravidel a serverů

2. 11. 2011 | 18:01 Aktualizace pravidel a serverů
Dnešním dnem dochází k aktualizaci a menší úpravě obecných pravidel, kterými se řídí všechny soutěže na PLAYzone. Několika novinek se dočkaly i naše servery.PravidlaObecná pravidla Team Fortress 2 prošla drobnými změnami, které by měli v budoucnu zamezit vzniku zbytečných konfliktních situací. Změny se týkají hlavě povinnosti nahrávat a případně poskytovat dema ze zápasů. Hlavními změnami prošly následující dva body:
Výchozí obrázek

Dnešním dnem dochází k aktualizaci a menší úpravě obecných pravidel, kterými se řídí všechny soutěže na PLAYzone. Několika novinek se dočkaly i naše servery.

Pravidla

Obecná pravidla Team Fortress 2 prošla drobnými změnami, které by měli v budoucnu zamezit vzniku zbytečných konfliktních situací. Změny se týkají hlavě povinnosti nahrávat a případně poskytovat dema ze zápasů. Hlavními změnami prošly následující dva body:

  • 4.1. Každý hráč je povinen nahrávat in-eye demo (do konzole: record „nazev_dema"). Toto demo musí uchovávat minimálně 14 dní od data zápasu a na žádost ho do 48 hodin poskytnout adminovi soutěže.
  • 4.2. Soupeř si smí vyžádat demo maximálně od tří hráčů soupeřova týmu a ti je musí poskytnout do 48 hodin po odehrání zápasu. Žádost o dema lze podat do 30 minut po ukončení zápasu přes tlačítko "Podat žádost", které naleznete v detailu zápasu.

Servery

Drobným faceliftem si prošly také naše servery, kde došlo k přidání několika nových map a aktualizaci configů. Již se startem třetí sezóny Intel Ligy byl na servery přidán tzv. whitelist, který automaticky znemožňuje použití zakázaných zbraní. Nyní byl tento whitelist přidán ke všem druhům configů používaných v našich soutěžích. Nemusíte si lámat hlavu s tím, která zbraň je zrovna v této konkrétní soutěži povolena a která ne.

U vybraných map (maplist Intel Ligy a turnajové mapy) se automaticky po změny mapy na serveru nahrává PLAYzone config. Líní a zapomnětliví hráči tak zase mají o jednu starost méně. Na serverech jsou samozřejmě k dispozici configy hlavních evropských portálů: ETF2L, ESL a Wireplay. Aktuální seznam všech configů nahraných na naších serverech naleznete na této stránce.