Přejít k hlavnímu obsahu

mTw propouští CS sekci

2. 11. 2011 | 21:53 Counter Strike 1.6
Německá organizace Mortal Teamwork dnes oznámila, že v jejich řadách nadále neuvidíme CS 1.6 tým, který od začátku roku 2008 podporovala.Již před více než dvěma měsíci oznámil Alexander 'ave' Holdt jeho odchod do hráčského důchodu a místo něj do týmu nastoupil Michael 'Friis' Jørgensen. Jen pár dní poté se ale Michael rozhodl jít za lepšími podmínkami a byli to právě FnaticMSI, kteří jej přetáhli z nejlepšího týmu Dánska. Ave se proto vrátil do sestavy, dokud mTw nenajdou stabilního pátého hráče.
Výchozí obrázek

Německá organizace Mortal Teamwork dnes oznámila, že v jejich řadách nadále neuvidíme CS 1.6 tým, který od začátku roku 2008 podporovala.

Již před více než dvěma měsíci oznámil Alexander 'ave' Holdt jeho odchod do hráčského důchodu a místo něj do týmu nastoupil Michael 'Friis' Jørgensen. Jen pár dní poté se ale Michael rozhodl jít za lepšími podmínkami a byli to právě FnaticMSI, kteří jej přetáhli z nejlepšího týmu Dánska. Ave se proto vrátil do sestavy, dokud mTw nenajdou stabilního pátého hráče.

Od té doby se Dánové účastnili na e-Stars Seoul a IEM VI Global Challenge New York, ze kterých si odnesli čtvrté a třetí místo. Za letošní rok si ve stejné sestavě odehráli i turnaje DreamHack Summer 2011 (2. místo), Xperia PLAY (3. - 4. místo), IEM V European Finals (3. místo) a IEM V World Finals (2. místo).

mTw
mTw na eStars Seoul 2011 (foto: HLTV.org)

Nedávno ale jeden z nejstabilnějších týmů světa hlásící se k mTw potkala šokující zpráva. Vedení organizace se totiž rozhodlo, že do budoucna již Counter-Strike 1.6 podporovat nebude, a proto se loučí se sekcí vedenou Alexanderem 'ave' Holdtem. Kromě dánské sekce dříve podporovali mTw i sekci německou, kterou vyhodili téměř před půl rokem.

Danny 'zonic' Sørensen podal k tématu na webu mymTw.com obsáhlé interview, jehož výtažek si můžete přečíst níže:

Je to smutné, ale mezinárodní tým v Counter-Strike je propuštěn. Jaké jsou za tím důvody?

"Není žádné tajemství, že CS 1.6 scéna právě zažívá podstatný pokles, protože sponzoři pomalu upouštějí od podpory týmů a turnajů. Je to ale zároveň doba, ve které se lidé co nejvíce snaží hru udržet na úrovni a já jsem na jejich výkon opravdu hrdý."

Uvidíme tě ve hrách CS:S nebo CS:GO nebo zcela opouštíš herní scénu?

"Těžko říct. Nevidím to na to, že bych hrál jinou hru než CS 1.6, ale určitě budu nadále pracovat pro mTw, protože se tu cítím jako doma. Zatím jsem žádné nabídky nedostal, ale řekl bych, že to ukáže čas. Vím, že hodně lidí spekulovalo o mém tweetu 'Vše končí v New Yorku' - když jsem to napsal, doopravdy jsem se rozhodl skončit spolu s avem. Měl jsem ale hodně času nad tím přemýšlet a myslím, že s CS zatím hotový nejsem. Je smutné, že nás mTw odřízli, ale jsem rád, že jsem neoznámil konec své kariéry oficiálně."

Sestava mTw byla následovná:

{#Dánsko} Timm 'ArcadioN' Henriksen
{#Dánsko} Alexander 'ave' Holdt
{#Dánsko} Danny 'zonic' Sørensen
{#Dánsko} Martin 'trace' Heldt
{#Dánsko} Oliver 'minet' Minet

Zdroj: HLTV
Štítky: mTw