Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011: ESC získávají třetí zlato!

11. 12. 2011 | 12:57 Counter Strike 1.6
Reprezentace Polska z ESC Gaming získala pro svou zemi již třetí zlato v Counter-Strike 1.6. Ve finále porazili SK Gaming 2:1 na mapy.Hra začala na de_dust2, kde SK začali ukazovat, jak moc chtějí titul z WCG, protože než vůbec ESC mohli něco udělat, vedli 8:0. Poté se ale začly věci naklánět na stranu Poláků. SK se do konce strany povedlo vyhrát pouze jedno kolo a k CT straně přešli s průměrným výsledkem 9:6.
Výchozí obrázek

Reprezentace Polska z ESC Gaming získala pro svou zemi již třetí zlato v Counter-Strike 1.6. Ve finále porazili SK Gaming 2:1 na mapy.

Hra začala na de_dust2, kde SK začali ukazovat, jak moc chtějí titul z WCG, protože než vůbec ESC mohli něco udělat, vedli 8:0. Poté se ale začly věci naklánět na stranu Poláků. SK se do konce strany povedlo vyhrát pouze jedno kolo a k CT straně přešli s průměrným výsledkem 9:6.

Dobře to pro ně vypadalo po vyhraném pistolkovém kole po pěkné akci Patrika 'f0rest' Lindberga a Christophera 'GeT_RiGhT' Alesunda. Obě následující antieca také vyhráli a vedli tak 12:6. Poláci ale začli otáčet a už SK nepustili ke slovu, po pár chybách Johana 'face' Klassona prošli opakovaně na B a SK byli nuceni ubránit zbraně. Švédi tak měli velmi špatnou ekonomickou situaci a nikdy nemohli pořádně nakoupit, ESC proto vyhráli 16:12.

Poté, co se hráči přesunuli na hlavní stage, začala mapa de_train. SK po vyhraných pistolkách nenechali ESC rozjet jejich agresivní taktiky. Strana Teroristů velmi překvapivě skončila 13:2 a po krátké pauze si SK Gaming zajistili druhou mapu výhrou pistolkového kola. De_train skončil 16:5.


Moment, kdy ESC vyhráli třetí titul z World Cyber Games (foto: HLTV.org)

Mapa de_tuscan již byla vypjatější. I když SK začínali za těžší stranu CT, povedlo se jim vyhrát 8:7. Ve druhé straně šly kola sem tam a rozhodlo se až v úplně posledním kole mapy, kdy byli ESC v neprohratelné situaci 3v1 a již tehdy se radovali z výhry.

Pro čtyři polské hráče to znamená třetí zlato z World Cyber Games, zatímco hráči SK stále zůstávají se dvěma až třemi stříbry.

V zápasu o třetí místo jsme viděli Moscow Five potvrdit svou roli jasného favorita, kdy první mapu de_train vyhráli 16:1 a i přesto, že druhá mapa de_dust2 skončila remízou, v prodloužení Rusové především díky AWP Sergeye 'Fox' Stolyarova porazili Kazachstán 4:0 a tím 2:0 na mapy.

Konečné pořadí World Cyber Games 2011:

1. {#Polsko} ESC Gaming - $25,000
2. {#Švédsko} SK Gaming - $6,000
3. {#Ruská federace} Moscow Five - $3,000
4. {#Kazachstán} NEXT

 

Zdroj: HLTV