Přejít k hlavnímu obsahu

Activision vypl statistické stránky pro CoD: Warzone

3. 4. 2021 | 15:39 Warzone
SBMM Warzone, web, na kterém byly ukázány statistiky hráčů hry CoD: Warzone, bylo nuceno ukončit své stránky poté, co Activisionu začala zasahovat do soukromí. Hlavním důvodem byla tedy ochrana osobních údajů. Tvůrci nyní pracují na jejich znovuobnovení.
Warzone
Warzone
Zdroj: NVIDIA

Vypnutí všemi oblíbené statistické stránky SBMM Warzone nařídil Activision na týden od 22. března poté, co začala porušovat jejich autorská práva, podmínky používání API a zákon o počítačových podvodech a zneužití, tedy že zasahovala až příliš do soukromí. Web používá rozhraní CoD - API k poskytování statistik hráčům o jejich účtu, to znamená například celkových úmrtí, zabití nebo počtu odehraných her. Hlavním problémem byla především ochrana soukromí, přičemž tvůrci stránek se nyní snaží stát se oficiálními datovými partnery, aby získali stránku zpět. Od Activisionu nedostali zatím žádné vyjádření.

SBMM Warzone vyjádření
SBMM Warzone vyjádření
Foto: Twitter

Ve videu se dozvíme pár slov od tvůrců Bena a Dava. Dvojice například uvedla, že plně chápe a respektuje soukromí a jeho důležitost. Nyní se snaží najít řešení takové, aby vyhovovalo jak jim, tak Activisionu a všem hráčům Warzone. Nejvíce se prý bojí, že zklamou komunitu, je to hlavní věc kterou nechtějí, a za kterou budou bojovat. Zároveň si cení veškeré podpory od aktivních uživatelů, kteří jejich stránku navštěvovali. 

Zdroj: www.ginx.tv
Štítky: CoD