Přejít k hlavnímu obsahu

Adin Ross, další z členů FaZe, byl obviněn z podvodu s kryptoměnou

4. 7. 2021 | 16:42 Twitch.tv
Streamer Adin Ross byl poslední dobou velmi kritizován za to, že nabádal své fanoušky k tomu, aby si koupili kryptoměnu prostřednictvím soutěže, která byla jeden velký podvod. Adin se však obhajuje a později radil svým divákům, že ačkoliv za tuto propagaci dostal zaplaceno, nemají si tuto kryptoměnu kupovat.
Adin Ross
Adin Ross
Zdroj: Twitch.tv

Nedávný skandál s kryptoměnami, který se týkal několika členů týmu FaZe Clan, je stále aktivní. Streamer Adin Ross se ocitl v podobné vlně kritiky jako jeho spoluhráči poté, co se na Twitter objevily příspěvky, které ukazují, že používá stejnou taktiku k propagaci kryptoměny $MILF.

Adin Ross je členem Clout Gangu, který se skládá z lidí, jako je Banks (další z členů FaZe Clanu), kde všichni žijí ve stejném domě zvaném Clout House. Během včerejšího dne dával Adin Ross na svůj Twitter informaci o tom, že jeho spor s Bryanem "RiceGumem" Quangem, jenž byl také z incidentu obviněn, společně po boku s Kayem, Jarvisem, Teeqem a Nikanem z využívání jiné měny, nebyl pouze výmysl, který by měl jen odvrátit pozornost od rostoucího skandálu odehrávajícího se v organizaci.

Adin tvrdí, že by takový podvod nikdy v životě neudělal a že jeho spor s RiceGumem je opravdu skutečný. Lidé, co tomu nevěří, jsou podle něho hloupí: "Lidé si myslí, že je to podvod, abych mohl odvést pozornost od kryptografického podvodu, který jsem ale nikdy neudělal, nikdy bych nikoho nepodvedl. Přestaňte být hloupí!"

Navzdory jeho tvrzením, že by nikdy nikoho nepodvedl a ani do kryptografického podvodu nebyl zapojen, se zdá, že byl minimálně zapojen do propagace těchto měn podobným způsobem, jako ti, u nichž bylo později zjištěno, že opravdu lidi podvádí. Později se na Twitteru objevil příspěvek, ve němž byl sdílený klip, jak Adin radí divákům, aby si tuto měnu nekupovali a přiznal, že za toto sponzorství dostal zaplaceno, ačkoliv to vůbec nepodporuje.

Jak vlastně podvod probíhal?

Celá situace probíhala tak, že streameři propagovali kryptoměnu či akcii, kterou koupili za mnohem nižší cenu. Propagátoři ale dávno předtím dělali potřebné kroky k tomu, aby šla cena kryptoměny nahoru, právě v tomto bodě, kdy byla měna na vysoké ceně ji ti, kdo ji propagují, rozprodávají s obrovskými zisky a ti, kdo ji nakoupili na základě jejich propagace, si ji nechávají, tentokrát ale s obrovskými ztrátami.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Adin Ross