Přejít k hlavnímu obsahu

Ani medaile nestačila. Profíci ze Sampi.Tipsport se rozpadají kvůli nedostatečné chemii

25. 6. 2021 | 15:22 Counter-Strike 2
Přestupové období může vypuknout, velký převrat ke dnešnímu dni nastal v týmu Sampi.Tipsport! Pro tento profesionální celek bohužel nejde o dílčí zásah do základní pětice, ale rovnou o rozpad, který přežije jediný hráč, kolem něhož se bude stavět kádr pro další část sezóny.
Sampi.Tipsport na střelci
Sampi.Tipsport na střelci
Zdroj: Sampi

Třetí místo v Sazka eLEAGUE, jen o jedno horší pozice v 9. sezóně Tipsport COOL ligy. Bilance Sampi.Tipsport v letošní sezóně nevypadá vůbec špatně, interně se týmu ale podle všeho vůbec nevedlo. Organizace proto dnes na sociálních sítích oznámila pro mnohé nečekaný krok, kterým je rozpuštění současné sestavy. Ať už šlo o jakoukoliv variantu sestavy, tak Sampi se od začátku své podpory nejoblíbenějšího FPS titulu nepodařilo naplnit potenciál, který daná pětice na papíře vždy měla. Individuálně to nešlapalo vůbec špatně, ale tým při zápasech mnohdy působil, že není na stejné vlně – bez čehož se velké tituly, kam Sampi cílí, vyhrávají složitě.

Dnešním dnem tedy přichází konec, který přežívá jen ten nejzkušenější, čtyřnásobný mistr ČR Richard 'queztone' Strnátko. „Klukům už dlouhodobě nefungovala týmová chemie, a to je něco, co nedokáže spravit ani mentální kouč. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli ukončit spolupráci se čtyřmi hráči,“ zní v oficiálním prohlášení. Kromě kvarteta ze základní sestavy ale proběhlo také rozloučení s Patrikem 'Dev7l' Stuchlíkem, který poslední týdny strávil na lavičce. Novou sestavu Sampi.Tipsport představí již během prázdnin, další sezóny domácích soutěží totiž klepou na dveře. Jak se tedy zdá, vedení organizace už má zřejmě představu, jakou cestou se vydat.

Aktuálně můžeme pouze tipovat, kdo by mohl do Sampi zamířit. Možností je jistě spousta, teď jen sáhnout správně. Výsledkově je laťka nasazena hodně vysoko a už jen její dorovnání může být výzvou samo o sobě. Pro konkurenci naopak začínají žně, protože na trhu volných hráčů bez smlouvy se najednou objevují jména jako Martin 'Pechyn' Pechoušek, Marek 'kinzo' Bílek, Vít 'nbqq' Pohlot nebo Martin 'beryP' Beránek. Co hráč, to zarytý pojem, který má potenciál na boj o medaile na domácím poli. Jak už to bývá, Sampi.Tipsport tímto krokem zřejmě odstartují přestupové domino, které se dotkne mnoha týmů. Nechť vypuknou fámy a spekulace!

Bývalá sestava Sampi.Tipsport:

 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Česká republika Vít 'nbqq' Pohlot
 Česká republika Martin 'beryP' Beránek

 Česká republika Patrik 'Dev7l' Stuchlík

Zdroj: @teamsampi
Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.