Přejít k hlavnímu obsahu

AOC MČR Tour v neděli uzavřelo své složení. Kdo doplnil 16členný turnaj o postup na MČR?

11. 10. 2021 | 13:00 Counter-Strike 2 MČR
Dlouhé kvalifikační boje jsou za námi, nyní zbývá už jen odehrát samotnou AOC MČR Tour. Poslední otevřený turnaj přilákal 18 týmů, které se rozdělily do skupin po čtyřech až pěti. Postupové sloty následovaly vývoj druhé kvalifikace, když si místenku v hlavním turnaji vybojoval jeden mix a jeden klasický tým.
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Většina týmů už má naznačený svůj osud, proto závěrečné kvalifikační boje byly šancí pro všechny ostatní. Aktuálně známe čtyři jisté kvalifikované týmy na 10. ročník Vodafone MČR v CS:GO, druhou polovinu účastníků poznáme na AOC MČR Tour. Na ní se představí šestnáctka vybraných týmů, které budou bojovat o jeden přímý postup a také klíčové body v celoroční klasifikaci. Tímhle turnajem se letošní kvalifikace uzavře.

Po třech kvalifikačních turnajích na AOC MČR Tour, které se odehrály v rozmezí deseti dnů, měly domácí týmy a mixy šanci se na poslední kvalifikaci náležitě připravit. Většina známých týmů už má jistý slot buďto na MČR, nebo právě na této zastávce MČR Tour, proto svoji šanci pokusila spousta týmů, které v minulosti takovou šanci neměli. Mezi účastníky jsme mohli najít také několik akademií, ani jedna z nich ale tentokrát neuspěla.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Patnáctým účastníkem finálního turnaje kvalifikační sezóny se stala sestava MinatoPeek. Pětice s hráči jako TDH1, Suci nebo loyd sice prohrála již ve skupině, od té doby ale neztratila ani mapu a triumfem nad Brute Juniors potvrdila svůj postup na AOC MČR Tour. Výhrou finálového duelu si navíc MinatoPeek pojistili lepší seed.

Složení klíčového říjnového turnaje uzavřel pro změnu tým hrající pod organizaci. Gifted.uRage aktuálně hledají toho správného dlouhodobého pátého hráče, v improvizované sestavě ale nezaváhali a postup si na poslední chvíli vybojovali. V semifinále se jim po třech mapách podařilo postoupit na úkor sestavy Černoch.

To bychom měli šestnáctku účastníků AOC MČR Tour. Losování a představení účastníků přijde již brzy, tak sledujte nadále náš web PLAYzone.cz i sociální sítě Vodafone MČR v počítačových hrách.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AOC, Gifted.Urage
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.