Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva národů začíná už v pátek! Kdo bude reprezentovat ČR?

27. 5. 2021 | 19:00 PUBG: Battlegrounds
I v letošním roce se dočkáme bitvy národů v podobě EMEA Nations Showdown 2021, kde se představí týmy z Evropy, Blízkého východu a Afriky. Sestavy některých týmů jsou vskutku nabité a ani Češi nezůstali pozadu. Kteří hráči budou reprezentovat český tým?
EMEA Nations Showdown
EMEA Nations Showdown
Zdroj: Twitter

Každoroční PUBG tradicí je organizace turnaje, kde se představí reprezentace jednotlivých zemí. V minulém roce se uskutečnilo GLL Nations Royale, který probíhal v režimu 32vs32 hráčů. V tomto turnaji dominovali hráči Ruska, druhé místo získala reprezentace Turecka a třetí skončili hráči Ukrajiny

Letošní turnaj EMEA Nations Showdown 2021, který se uskuteční 28. až 30. května, se odehraje standartním kompetitivním režimem, kdy za každý tým nastoupí čtyři hráči, jediné pravidlo, které zde bylo je, že za jeden tým můžou nastoupit pouze 2 hráči stejného týmu. Turnaj se odehraje SUPER formátem (každý kill má hodnotu 1 bodu, body za umístění začínají již od 8. místa, vítěz bere 10 bodů). 

První hrací den se odehrají čtyři hry, kdy po každé hře postoupí dva týmy s největším získaným počtem bodů do finále. Když dva týmy  postoupí, týmy se  na základě startovního pořadí doplní. Takto postoupí osm týmů. Druhý hrací den zbylých 16 týmů poměří své síly v šesti hrách a nejlepší osmička týmů postoupí do finále. Poslední hrací den týmy ve finále čeká šest zápasů. 

Následující obrázek popisuje startovní pořadí, český tým nastoupí do všech zápasů.
 

Startující pořadí
Startující pořadí
Zdroj: Liquipedia

Za český tým nastoupí čerstvý hráč Digital Athletics Miloslav "PiXeL1K" Feik, sekundovat mu bude dvojice z týmu ENTROPIQ a to hráči Vojtěch "Double" Ptáček a Matěj "Nowikk" Krmela. Tyto tři hráče doplní stálice domácí scény se zkušenostmi ze zahraničí Martin "FreeKill" Pola a nedávný vítěz Grunex Masters z týmu do srodka Šimon "Gargi" Gargoš.

Sestava českého týmu:

 Česká republika Vojtěch "Double" Ptáček
 Česká republika Matěj "Nowikk" Krmela
 Česká republika Martin "FreeKill" Pola
 Česká republika Miloslav "PiXeL1K" Feik
 Česká republika Šimon "Gargi" Gargoš

Silnou sestavu si připravilo Rusko, kdy hráči nastupují za přední evropské týmy NaVi a Virtus.Pro. Za tým Švédska nastoupí hráč IMomme, kterého jste mohli vidět na některých turnajích reprezentovat český tým Yikees. Pro české fanoušky je zajímavá nominace ve výběru Polska, kde nastoupí hráč KnorkiS, který se spolu s Gargim vyhrál Grunex Masters. Všechny soupisky týmů naleznete na stránce Liquipedie.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!