Přejít k hlavnímu obsahu

BRUTE mají nového majitele! Organizaci od Petra Andrýska přebírá společnost SEMTEX

21. 6. 2021 | 12:47 Counter-Strike 2
Domácí herní tým BRUTE vstupuje do nové éry. Po několika týdnech od prohlášení, že Petr Andrýsek hledá pro organizaci nového majitele, už známe, kdo BRUTE nově povede. Jde o český energetický nápoj SEMTEX, který tímto krokem potvrzuje svou komunikační strategii, tedy podporu subkultur.
Zástupce SEMTEXu a Petr Andrýsek
Zástupce SEMTEXu a Petr Andrýsek
Zdroj: BRUTE

Energetický nápoj SEMTEX, který již deset let spadá pod Kofolu, nevstupuje do esportu poprvé. V minulosti se jeho aktivity spojily s Mistrovstvím České republiky v počítačových hrách i Tipsport COOL ligou, nyní však budou mířit ještě výše. SEMTEX si totiž oficiálně plácl s týmem BRUTE, který kvůli nedostatku času šéfa Petra Andrýska hledal nového majitele a našel ho právě v českém drinku. „Podpořit existenci jednoho z nejlepších českých týmů BRUTE je jasný signál našim fanouškům, že to s podporou esportu myslíme vážně. K rozhodnutí o koupi jsme došli na základě dosavadní úspěšné spolupráce,“ popsal Aleš Hladil, senior brand manager značky SEMTEX.

Majetkové převzetí esport týmu BRUTE je vyústěním dosavadní spolupráce se značkou SEMTEX. Poslední společnou aktivitou byl streamovaný showmatch, v jehož rámci byl představen nový drink SEMTEX FOCUS. Ten je určen pro zvýšenou koncentrace, a je tak ideální volbou gamerů. Podpora esportu je v Semtexu tak více než zřejmá, na výrobě zmíněného produktu se totiž podíleli právě i hráči týmu BRUTE, kteří jej pomáhali testovat.

Semtex Showmatch
Semtex Showmatch
Foto: BRUTE

Organizaci dnes tvoří několik desítek hráčů doplněných o trenéry. Největší zastoupení mají BRUTE na poli Counter-Strike: Global Offensive, kde na různých úrovních působí hned tři různé sekce, dlouhodobě podporují také MOBA tituly Dota 2 a League of Legends v rámci nejvyšší domácích soutěžích. Vedle toho loni BRUTE nechyběli ani na MČR v Brawl Stars a PUBG, široká podpora různých sfér esportu jim nikdy nebyla cizí.

„Převzetí týmu silnou značkou nám zajistí stabilní finanční zázemí. Budeme se tak moci soustředit na rozvoj hráčů, na zvyšování jejich skills. Slibujeme si od toho další zlepšení jak na místní, tak na mezinárodní herní scéně a vybudování silné hráčské komunity,“ říká Tomáš Müller, manažer BRUTE, který v týmu nadále zůstává.

Od loňského roku se mnoho změnilo, Petr Andrýsek dal týmu úplně jiný směr (náš rozbor zde). Řada fanoušků kvůli potížím s CS:GO sekcí utekla, vedle toho ale přišli noví, kteří se ztotožňovali s novou politikou. Zajímavé tedy bude sledovat, jak se tohle změní pod taktovkou Semtexu. Na velké tituly BRUTE poslední dobou čekají.

Štítky: Team Brute, Semtex
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.