Přejít k hlavnímu obsahu

Byla opravdu Seraphine inspirovaná skutečnou osobou? Riot všechna obvinění smetl ze stolu

19. 11. 2020 | 18:23 League of Legends
Nová šampionka Seraphine je mezi námi už nějakou dobu a od jejího vydání se kolem ní objevují samé kontroverzní názory a kauzy. Jednou z výraznějších stížností je případ bývalé přítelkyně jednoho z pracovníků Riotu, která Riot obviňuje z krádeže identity a poukazuje na zjevné podobnosti mezi svou osobou a Seraphine.
Seraphine
Seraphine

Dlouho očekávaný příchod nejnovějšího herního přírůstku, šampionky Seraphine, s sebou přinesl i spoustu smíšených pocitů, jelikož pro některé nadšence bylo nakonec toto vydání absolutním zklamáním. Rozpolcené názory fanoušků ovšem nebyly ani zdaleka jedinou kontroverzní událností na sociálních médií, kolem celého vzniku Seraphine se totiž objevilo jedno zásadní obvinění.

Na Twitteru se ozvala Stephanie Dorris, jež tvrdí, že Seraphine nevznikla žádnou náhodou, ale celá šampionka je založena na její osobě. Dorris byla před rokem ve vztahu s jedním z pracovníků Riotu a sama tvrdí, že její ex-přítel vždy žertoval, že do hry přidá obsah, který bude založený na její osobě. A nyní, o rok později, se ublížená Dorris rozhodla ozvat, protože je přesvědčená, že celá persóna Seraphine je skutečně založena bez jejího souhlasu právě na ní.

V dalších příspěvcích celý případ dále rozepisuje a zmiňuje veškeré podobnosti, ať už se jedná o jméno a podobu, nebo i fotografie a pózy, jež byly prý totožné s těmi, které zvěřejňovala ona, a to včetně obrázků s kočkou. Dorris se tak rozhodla celý případ vzít k právníkovi, který kontaktoval Riot, ale jak se zdá, tak v tomto případě celá kauza padla na neúrodnou půdu. Riot se okamžitě ozval, že postava Seraphine nevznikla na základě žádné opravdové osoby a tato obvinění nemají žádnou váhu. Zdá se však, že při tvorbě Seraphine se její designér inspiroval kolegyní a kamarádkou z Riotu, která k tomuto gestu však nechová žádné negativní pocity.

Celá situace připomíná starší kauzu s Lucianovým fotbalovým skinem, který svými rysy výrazně připomínal fotbalovou hvězdu Edgara Davidse. Narozdíl od Seraphine, při vývoji se Riot přímo zmínil, že konkrétně onen slavný fotbalista opravdu posloužil jako mustr pro tento skin. Vše ovšem bylo bez jeho souhlasu, tudíž se Davids rozhodl s Riotem soudit a kauzu, včetně značného peněžního odškodnění, nakonec vyhrál.