Přejít k hlavnímu obsahu

Čachry na špici evropské scény se týkají i českého hráče, který posiluje sestavu Heretics

3. 6. 2021 | 20:20 VALORANT
Na evropské scéně aktuálně kralují Fnatic a Team Liquid, po dřívějších úspěších G2 Esports nebo Heretics jako by nebylo ani památky. Není tedy divu, že se po prvním mezinárodním turnaji, kam právě dva zmíněné týmy postoupily, u největších konkurentů dějí velké proměny.
G2 VALORANT
G2 VALORANT
Zdroj: G2 Esports

Už od první poloviny května se na VALORANT scéně hovoří o různých změnách. Ve spoustě spekulačních článků figuruje také jméno Ondřeje 'MONSTEERR' Petrů, který na domácí scéně začínal v týmu Kings of Sosnovka a jméno si v Evropě udělal díky výkonům v ENTERPRISE esports. Poslední týdny hraje profesionálně za tým LDN UTD, brzy by se však mohl posunout ještě o třídu výše. Podle několika zdrojů o něj totiž má velký zájem španělská organizace Heretics, která v prosinci ovládla první velký evropský turnaj First Strike, v první fázi VCT postoupila do finále EU Masters, ale nyní to vypadá, že z ní nezbyde skoro nic. V podstatě jen kapitán.

Z Heretics postupně odešlo několik hráčů, dva jsou dodnes stále na lavičce a v základní sestavě figuruje pouze kapitán, bývalý CS:GO hráč loWel. Dva jeho parťáci přestoupili do G2 Esports, absolutního krále prvních měsíců po vydání hry, a opačnou stranu by se do Heretics měli vydat ardiis a paTiTek. Od 13. května mají Heretics oficiálně nového kouče, a pokud se všechno potvrdí, tak by boku dalších velkých jmen měl přijít i MONSTEERR.

G2 jsou oproti tomu prvními, kdo již novou pětici kompletně odhalil. Z původního jádra zůstali pouze mixwell a pyth, výměnou do týmu Acend přišel koldamenta místo zeeka a celou pětici dotváří AvovA a nukkye z týmu Heretics. Právě G2, Heretics a Acend se tak zdají být hlavními hráči na evropském trhu, Fnatic a Liquid nebudou mít důvod nikoho měnit a právě tohle trio by chtělo navázat na úspěšné období a opět bojovat o tituly. Zejména G2 Esports, kteří po vydání hry vyhráli spoustu turnajů v řadě, projí kompletní obměnou skutečně potřebovali. Acend naopak udělali změnu jen jednu, zřejmě vynucenou, tak uvidíme, kdo z těchto změn vyjde nejlépe.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.