Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy s Humanoidem prohrávají svůj první zápas na Worlds, nestačili na americký Team Liquid

12. 10. 2021 | 09:40 League of Legends Reportáž
První den základních skupin Worlds je za námi a pro české fanoušky nebude patřit k těm, které bychom si rádi zachovali v paměti. Kromě neúspěchu Humanoida a Carzzyho se rovněž nezadařilo ani Freezovi s jeho týmem 100 Thieves. Není ovšem potřeba panikařit, času na nápravu toho zaváhání budou mít všichni naši zástupci na Mistrovství světa ještě docela hodně. Pokračuje se už dnes!
MAD Lions nezvládají první den Worlds!
MAD Lions nezvládají první den Worlds!
Zdroj: MAD Lions

Očekávání před prvním dnem Worlds byla určitě vysoká, ale budeme muset asi přistát nohami zpátky na zem, protože to zas tak dobře nevypadá. MAD Lions si nedokázali poradit s papírově nejslabším týmem ve své skupině. Chyb předvedli hráči hodně a určitě se některým z nich dalo vyhnout, ale ani draft jako takový nebyl nic extra. Navíc Team Liquid zvládl udržet Humanoida a jeho Twisted Fata na midu, takže nedokázal mít takový vliv na hru, jaký by si asi představoval. Rovněž Rell – Jarvan combo znělo docela hezky, ovšem provedení bylo mizerné a tím pádem si MAD Lions výrazně zkomplikovali cestu do vyřazovací části. Dnes je čeká od 19:00 duel proti korejským Gen.G.

    Křišťálová lupa
    Křišťálová lupa
    Zdroj: grafika PLAYzone

    Pod vedením Freeze se na Worlds dostali také 100 Thieves, ale jejich první den byla katastrofa. Zase na druhou stranu se proti EDG jednalo o pravděpodobně nejtěžší duel, takže není potřeba bát se, nebo dokonce být nervózní, už to může být jenom lepší. Dnes na ně čeká výrazně lehčí soupeř v podobě Detonation FocusMe, kteří postoupili z play-in fáze se skóre 4–1. Zvládnou se naši borci a Evropa jako celek během druhého dne zvednout? Sledovat celé Worlds můžete i s českým komentářem na Twitch kanále Hitpointcz.

    Kompletní výsledky zápasů prvního dne jsou následující:

    Skupiny po prvním dni Worlds
    Skupiny po prvním dni Worlds
    Foto: Riot Games
    Štítky: Worlds, MAD Lions, freeze
    Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.