Přejít k hlavnímu obsahu

PREVIEW: Kdo nás bude reprezentovat na CEE Champions? CZ/SK kvalifikace vyvrcholí už dnes

21. 9. 2021 | 07:00 Counter-Strike 2 Preview
Druhý ročník šampionátu pro východní Evropu s názvem CEE Champions vypukne už za nějaké dva týdny. Kdo nás bude v boji o více než 400 tisíce korun reprezentovat? To se dozvíme už zítra, kdy proběhne finále CZ/SK kvalifikace. Pojďme si tedy představit účastníky, kteří jsou připraveni vydat se na pouť Evropou.
CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika

CEE Champions je turnajem pro zástupce 19 států, mezi nimiž si v minulém roce SINNERS odnesli bronzové medaile. Letos je sice v akci neuvidíme, ale věříme, že naše scéna se opět o cenné kovy porve. V tuto chvíli známe účastníky 32členného turnaje z pěti států nebo regionů a jednoznačně musíme uznat, že největší hvězdy vyslala do akce Ukrajina. Především tým Akuma bude patřit mezi žhavé kandidáty na titul. Albánie a Kosovo se naopak neopřou o hvězdný tým BLINK, stejně jako Litva může jen vzpomínat na hráče z loňské zlaté jízdy.

My ale samozřejmě věříme, že také česko-slovenská scéna do medailových bojů aktivně zasáhne. Celkem do akce vyšleme tři zástupce, které poznáme právě zítra. Uzavřená kvalifikace pro CZ/SK region startuje dnes a už dnes večer na vás čekají první dvě důležitá kola. Největší favorité kvalifikace jsou z řad pozvaných týmů, tedy nejlepšího kvarteta dle MČR klasifikace – eSuba, ENTERPRISE esports, Entropiq Prague a Sampi.Tipsport. I kdyby ale všichni favorité uspěli a nenechali se zaskočit od hladové konkurence z řad osmičky týmů ze dvou otevřených kvalifikací, tak jeden z nich musí z kola ven. Očekávat tak můžeme opravdu tuhé bitvy o přežití.

Celá kvalifikace se hraje formátem Single Elimination, do něhož výše zmíněné kvarteto vstoupí až ve 2. kole. Pro postup tedy ENTERPRISE a jiné přední celky musejí dvakrát zvítězit. Úvodní kolo CZ/SK kvalifikace proti sobě postaví pouze týmy z otevřených kvalifikací, které následně vyzvou domácí elitu. I mezi vyzyvateli ale najdeme spoustu známých jmen. Headhunters se chystají zlobit podobně jako na kvalifikaci na V4, připraveny budou známé týmy GLORE a eEriness MARVO, a vysoké ambice jistě má třeba také další hvězdný mix Strach.

ENTERPRISE

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika forsyy
 Česká republika manguss
 Slovensko Adejis
 Slovensko MATYS

Entropiq Prague

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika HONES
 Česká republika MoriiSko
 Česká republika KWERTZZ

Sampi.Tipsport

 Slovensko queztone
 Slovensko system
 Česká republika zur1s
 Česká republika Darber
 Slovensko Rutk0

eSuba

 Česká republika blogg1s
 Slovensko luko
 Česká republika twist
 Česká republika Pechyn
 Slovensko sAvana

Gifted.uRage

 Slovensko Domajzer
 Slovensko Snake
 Česká republika Kokaina
 Česká republika Crazyy
 Slovensko RNG

Cryptova

 Slovensko w8max
 Slovensko NaturalG
 Slovensko M1key
​​ Slovensko nelson
 Slovensko creze

Headhunters

 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Česká republika suplicK
 Česká republika Levi
 Slovensko NIO

Too Hot to Handle

 Česká republika Skyy
 Česká republika MadMax
 Česká republika Tomyo
 Slovensko Muttenzi
 Česká republika warden

eEriness MARVO

 Česká republika replay
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika desty
 Česká republika Lastík
 Česká republika stinx

eSuba Youngsters

 Česká republika KOZLIK
 Česká republika kavak
 Slovensko PATR7KK
 Česká republika dreez
 Česká republika majky

GLORE

 Česká republika Shinkyy
 Slovensko StuFF
 Česká republika cr1nged
 Slovensko slad0
 Slovensko MalviN

Strach

 Česká republika kinzo
 Česká republika daxen
 Česká republika capseN
 Slovensko jaro
 Slovensko fazen1z

Finální část CZ/SK kvalifikace odstartuje v úterý od 17:00 a na streamu PLAYzoneCZ vám přineseme duel Cryptova vs. Strach, jehož vítěz následně vyzve šampiona 1. Tipsport COOL ligy, ENTERPRISE esports. Pokud favorité nezklamou, tak středeční den odstartuje boj o postup mezi Entropiq Prague a Sampi.Tipsport a závěr celého dvoudenního klání obstará souboj o třetí místo a tím i třetí postupový slot. Startovní pole je opravdu našlapané, tak doufáme, že si v nabitém turnajovém harmonogramu najdete cestu a podpoříte své oblíbence.

Turnaj je zorganizován za podpory společností Alza Gaming, HAL3000, CZC.CZ, Datacomp, LYNX a X-diablo.

CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika
Štítky: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.