Přejít k hlavnímu obsahu

Česká republika bude mít svého zástupce na The International 10!

4. 7. 2021 | 14:39 Dota 2
Po dlouhých deseti letech bude mít tuzemská scéna zastoupení na největším DOTA 2 turnaji. Na jubilejním 10. ročníku se představí nejlepších 18 týmů, které se v deseti dnech poperou o opravdu pohádkový prize pool. Samotný turnaj startuje již za měsíc!
Jonáš "SabeRLight-" Volek
Jonáš "SabeRLight-" Volek
Zdroj: Chance

Jeden z nejlepších hráčů hry DOTA 2 u nás Jonáš "SabeRLight-" Volek se dokázal kvalifikovat se svým týmem Undying skrz severoamerickou kvalifikaci na nejprestižnější turnaj The International 10. Během desetileté historie tohoto turnaje, je to teprve podruhé, kdy bude mít tuzemská scéna hráčské zastoupení na tomto největším turnaji. Těmi prvními byl tým Storm Games Clan, za který nastupovalo české trio hráčů CraNich, lacek a Tonci, doplněné o slovenské duo Tulex a Warlog. Tento tým se dokázal kvalifikovat již v prvním ročníku.

SabeRLight-, jemuž momentálně patří 15. místo v oficiálním MMR žebříčku, měl blízko ke kvalifikaci na tento turnaj již v roce 2019, kdy s plně českým týmem Hippomaniacs skončil v kvalifikaci na 3. místě, bohužel na turnaj postupoval pouze nejlepší tým. Avšak díky předvedeným výkonům si dokázal vybojovat angažmá ve slavné organizaci Ninjas in Pyjamas. Bohužel v této organizaci přišla další rána, při vypuknutí pandemie oznámila organizace ukončení podpory sekce a hráči se museli rozhodnout o své budoucnosti. SabeRLight- se rozhodl vyzkoušet jiný region - severoamerický.

Týmu Undying ovšem unikly oba letošní majory, v DPC žebříčku skončili až na 20. místě, na The International bylo pozváno pouze prvních 12 týmů, což znamenalo, že tým dostal poslední šanci kvalifikovat se přes severoamerickou kvalifikaci, z které postupoval pouze vítěz. A kvalifikace se jim opravdu povedla bez ztráty jediné mapy suverénně vyhráli a zajistili si postup na turnaj.

Výsledky severoamerické kvalifikace
Výsledky severoamerické kvalifikace
Zdroj: Liquipedia

The International 10 se původně měl konat ve švédském Stockholmu, vzhledem k politickým okolnostem, které vedly k zamítnutí esport událostí mezi zaštiťované sporty. Valve prohlásilo, že hledá náhradní místo v Evropě, kde by turnaj mohl proběhnout. Turnaj by se měl odehrávat od 5. do 8. srpna, je tedy otázkou, zda se vše dotáhne do úspěšného konce. V tomto turnaji se rozdá neuvěřitelný prize pool, který překročil hranici 40 miliónů amerických dolarů! Proto by i pro hráče bylo dobré vědět, v jakém prostředí se turnaj odehraje, aby se dokázali co nejlépe připravit. Jonášovi samozřejmě budeme držet palce v jeho cestě za vítězstvím a už brzy vám s ním přineseme exkluzivní rozhovor nejen o jeho cestě na TI.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!