Přejít k hlavnímu obsahu

Česká republika bude mít svého zástupce na Mistrovství světa! Překvapivě to není Thrae

17. 8. 2021 | 09:05 Teamfight Tactics
Třetí světový šampionát v Teamfight Tactics se blíží a konečně na něm budeme mít českého zástupce! O stejném víkendu, jako uspěla hned trojice našinců v League of Legends, se úspěch v podobě postupu na vrchol sezóny podařil také českému taktikovi, avšak možná jinému, než byste očekávali.
TFT Reckoning Championship
TFT Reckoning Championship
Zdroj: oficiální grafika

Před necelým rokem vrcholila kvalifikace na vůbec první šampionát TFT Galaxies Championship. V kvalifikaci se nejdále dostali Jakub 'JJPasak' Šperk a Miloslav 'Thrae' Poslední, dva přední představitelé této hry. První zmíněný je vůbec jediným mistrem České republiky, ten druhý se snaží uspět na nejvyšší úrovni dodnes.

Nejinak tomu bylo i teď, kdy se do uzavřené kvalifikace na Mistrovství světa probojoval jak Thrae, tak i Samuel 'Scipaeus' Křišťan a Adam 'Sebadam' Šebesta z týmu Entropiq. Sebadamovi bohužel nevyšel první den, čímž se nedostal do závěrečného boje o postup do finále kvalifikace pro region EMEA. Na rozdíl od dvou krajanů. Mezi nejlepšími 64 hráči se Thrae i Scipaeus umístili v TOP 3, což je pasovalo do jistých rolí favoritů.

Nejlepší šestnáctka byla rozdělena do dvou skupin, každá spolu odehrála pět her a následoval další poloviční řez startovním polem. Oba čeští hráči to měli jako na houpačce, zažili pocit skončit poslední, ale díky parádnímu finishi (1. Scipaeus, 2. Thrae) se o chloupek dokázali do absolutního finále dostat. Osm nejlepších hráčů si zahrálo o čtyři místenky na Mistrovství světa, a dva z nich byli naši reprezentanti!

Opět se hrálo pět her, Scipaeus dokázal vyhrát hned tu druhou. Na to sice navázal sedmým místem, ale kromě toho se vždy pohyboval mezi nejlepšími a poslední momenty již pro něj nebyly tak nervózní. Thrae to měl ale přesně naopak. Nedařilo se mu podle představ, a i když zabral a ovládl poslední hru, kdy Scipaeus skončil stejně jako v poslední hry skupiny hned za ním, tak mu vysněný postup nakonec utekl o jediný bod.

Česká republika tedy bude mít na vrcholném turnaji o stovky tisíc dolarů svého zástupce, překvapivě však někoho, o kom se ve spojitosti s TFT esportem zatím nemluvilo. Scipaeus je někdejší reprezentant České republiky v League of Legends na pozici junglera, což jen dokazuje, že nejde jen tak o leckoho. Třeba právě tento úspěch utvoří novou domácí hvězdu a sáhne po Scipaeovi některá z elitních domácích organizací.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.