Přejít k hlavnímu obsahu

Česko bude mít dva zástupce na letošním světovém šampionátu!

27. 10. 2021 | 12:15 PUBG: Battlegrounds Zajímavost
Po poslední kvalifikaci na světový šampionát v PUBG bylo jasné, že nebudeme mít žádné zastoupení v základních sestavách. Vzhledem k tomu, že týmy jsou povinné mít v důsledku covidové pandemie v záloze i náhradníky, tak ale stále existovala šance, že se domácí hráč podívá na tento vrchol sezóny. A to vyšlo hned ve dvou případech!
Matej Nowikk Krmela
Matej Nowikk Krmela
Zdroj: Heroic twitter

S blížícím se koncem roku vrcholí i akce v rámci esportu – zmínit můžeme světový šampionát v Dotě 2 a League of Legends nebo aktuálně probíhající Major turnaj ve hře CS:GO. Pozadu nezůstává ani oblíbená battle royale hra PUBG, kde světový šampionát PGC (PUBG Global Championship) začíná již 19. listopadu! Vzhledem k tomu, že se tato velkolepýá událost koná v jihokorejském městě Incheon, týmy už balí kufry a vyrážejí vstříc boji o dva miliony dolarů. Tento prize pool  se ale ještě díky předmětům vyšplhá na podstatně vyšší částku.

V rámci kvalifikace, z českých zástupců nejostřeji bojoval o postup Miloslav "PiXeL1K" Feik s týmem Digital Athletics a také česká organizace Entropiq. Bohužel ani jednomu se postoupit nepodařilo. PiXeL1Kovi ovšem přišla nabídka, jeho zkušenosti využije tým TSM FTX, který PiXeL1Ka již přivítal ve svém trenérském štábu!

To ovšem není vše, tohoto ostříleného hráče totiž doplní ještě jeden! Matěj "Nowikk" Krmela dostal povolení od domovské organizace Entropiq, kde je stále pod  platnou smlouvou, a na PGC odletí jako člen týmu Heroic, konkrétně jako náhradní hráč. Roli tak bude mít stejnou jako PiXeL1K na PGI.S u týmu Liquid. I přesto, že přejeme všem hráčům pevné zdraví, tak by bylo moc hezké, pokud by se elitní český hráč dočkal své chvíle slávy.

Pokud jste z této skvělé zprávy dostali chuť na PUBG, nezapomeňte, že již ve čtvrtek od 19:00 startuje šestá kvalifikace na MČR! Přihlásit se můžete na tomto odkaze

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!