Přejít k hlavnímu obsahu

Český souboj v LEC a šance pro Freezovu sestavu na prodloužení šňůry. Co vše nás čeká o víkendu?

18. 6. 2021 | 14:39 League of Legends
Druhé kolo LEC, třetí kolo LCS a otevírací víkend domácí ligy Mastercard Hitpoint Masters - to vše nás čeká na profesionální scéně. Připravili jsme si pro vás menší guide pro každou ligu, ať o nic zajímavého nepřijdete. Začneme doma u Hitpointu a skončí severoamerické LCS. Velké množství našich zástupců rovněž láká velkou pozornost.
Začíná druhý týden LEC
Začíná druhý týden LEC
Zdroj: Riot Games

Když začneme u Mastercard Hitpoint Masters, tak musíme zmínit zápasy eSuby a SINNERS. Sice se společně během víkendu nepotkají, ale i tak například SINNERS čeká pár zajímavých zápasů. Během včerejška si poradili s Inside Games, ale ještě je čekají Dynamo Eclot a Vikingekrig, kteří se pokusí o nějaké překvapení. Inside Games ještě narazí v neděli na eSubu, což je zápas, který doporučujeme určitě na zhlédnutí.

Teď společně nahlédneme do LEC, ve kterém nás čeká už dnes od 19:00 souboj dvou týmů, které mají v základní sestavě dva Čechy. MAD Lions s Humanoidem na midu a Carzzym na botu proti Excelu, který v tomto splitu dělá domov naší bot lince Patrik a Denyk. Excelu se v prvním víkendu zrovna dvakrát nezadařilo, zatímco MAD prohráli jenom jeden zápas proti G2 Esports. Od téhle hry se dá očekávat vysoká výbušnost obou dvou sestav, protože tři Češi na botu mohou znamenat jenom garanci dobré zábavy.

Jako poslední na řadě je severoamerická LCS. Ta sice není vysílaná zrovna v těch nejlepších časech pro české fanoušky, ale i tak zde máme speciálně jeden tým, který si zaslouží naši pozornost. Tím týmem jsou 100 Thieves, které momentálně trénuje Aleš “Freeze” Kněžínek. Zatím se jim ve splitu solidně daří a vypadají jako jeden z hlavních týmů v souboji o TOP 3. Hlavním zápasem celého jejich víkendu bude duel s Team Liquid, kteří na tom nejsou na začátku letní části úplně nejlépe a nabízejí tak dobrou šanci na to ukořistit cennou výhru do tabulky. Toto klání začíná v neděli od 23:00 a můžeme čekat dobrou show.

Tak co, podpoříte všechny naše české zástupce, nebo si vyberete někoho speciálního, komu budete fandit? Domácí ligu Mastercard Hitpoint Masters a český komentář LEC na svém kanále zprostředkovává Hitpoint, takže pokud chcete podpořit i české komentátory, tak tady je na to právě to nejlepší místo.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: LEC, lcs, Hitpoint Masters
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.