Přejít k hlavnímu obsahu

Chatování bude ještě větší zábava! Twitch plánuje oficiální zavedení animovaných emotikonů

7. 6. 2021 | 17:29 Twitch.tv
Asi nikdo z nás by si ani ve snu nedokázal představit Twitch bez pořádně šťavnatého chatu a spamu emotikonů či copypast. Význam a oblíbenost emotů si samozřejmě uvědomuje i sám Twitch, a proto se k příležitosti letošního výročí rozhodl pro oficiální zavedení animovaných emotikonů a dalších funkcí, a to bez nutnosti dodatečných rozšíření v prohlížeči!
Nové animované emotikony na Twitchi
Nové animované emotikony na Twitchi
Zdroj: Twitch.tv

Chat a emotikony jsou neodmyslitelnými součástmi oblíbené streamovací platformy Twitch, bez kterých bychom si ani nedokázali představit plnohodnotný požitek v tomto virtuálním prostředí. Twitch si při příležitosti oslavy 10. výročí připravil pro všechny fanoušky obrovské překvapení, jelikož oznámil oficiální zavedení animovaných emotikonů! Pro zkušené diváky a pisálky se však nejedná o nic extra nového.

Uživatelé rozšíření, jako je například BetterTwitchTV, jsou s takovým zážitkem již samozřejmě obeznámeni, a i z tohoto důvodu se platforma rozhodla podniknout kroky směrem k oficiálnímu zavedení oblíbeného trendu. Streameři a tvůrci obsahu nyní budou moct sami vytvářet vlastní animované emotikony, a hlavně je se svými fanoušky aktivně využívat napříč celým Twitchem, a to bez dodatečných rozšíření.

Animace budou dostupné i pro již existující emotikony, jako je například Kappa anebo PogChamp, pomocí jednoduchých a rozmanitých úprav, které oživí současné populární emoty. Objeví se také nové funkce, jako právě zpřístupnění těchto dostupných emotikonů pouze pro sledující daného kanálu. Všechny nové možnosti budou dostupné v nové sekci "Knihovna emotikonů", jež bude přístupná všem streamerům.

Twitch i nadále usiluje o zkvalitnění celé infrastruktury platformy, a to právě včetně emotikonů. Samotní tvůrci obsahu nyní budou moci jednoduše kontrolovat, které emoty jsou aktivní a komu jsou přístupné. Na platformu se také samozřejmě dostane daleko více způsobů, jak se vyjádřit a pořádně vyřádit, a to vše v rámci kontroly samotného streamera, který bude mít vlastní komunitu stále pod palcem. Partneři Twitche se na novou funkci mohou těšit již během několika týdnů!