Přejít k hlavnímu obsahu

Chaturbate rozšiřuje své pole působnosti. Web pro dospělé nyní bude také streamovat hry

4. 10. 2021 | 09:00 Twitch.tv
V současné době se často hovoří i o dalších streamovacích platformách, které by konečně snad mohly konkurovat Twitchi. Nejsme si jisti konkurencí, ale v této souvislosti se nedávno objevila nová kontroverzní novinka. Chaturbate, služba pro dospělé, nově také zavádí streamování videoher. Co to tedy vlastně znamená?
Chaturbate
Chaturbate
Zdroj: gamingbible.co.uk

Určitě jste i vy alespoň jednou za své působení na internetu zaslechli o Chaturbate. Pokud ne, jedná se o platformu pro dospělé, v podstatě o pornografický web, kde se modelky před živými kamerami svlékají za peníze či provádí další sexuálně explicitní služby. Proč tedy o něčem takovém vůbec píšeme, ptáte se? Tato platforma totiž mezi své stávající služby nově přidává i streamování videoher.

Co tedy můžeme nyní očekávat a vlastně proč? Nemáme ponětí. Když se však podíváme na nejoblíbenější obsah na nejpopulárnější herní streamovací platformě za poslední rok, odpovědi v podstatě samy vyplývají na povrch. Není náhodou, že hlavními trendy byly polonahé streamy z vířivek a bazénů, které nahradilo ASMR v podobě lízání uší. Sex je už od nepaměti obrovské lákadlo, které táhne i v gamingu.

Chaturbate na své platformě ale povolí pouze streamování her vybraných ze seznamu schválených titulů. Pokud i další vývojáři chtějí svou hru přidat na tento seznam, tak ovšem bez problému mohou. A není třeba se bát, erotického obsahu sice všude bude víc než dost, ale není to pravidlem. Je tedy pouze na divákovi, jestli si naladí ze schválených titulů například sportovní arkádovku Log Jammers, nebo se vydá vstříc dobrodružstvím ve hře Anal Masters.

Na platformě se tedy v brzké době setkáme pouze s méně populárními tituly. Tyto povolené hry mají Chaturbate umožnit streamovat hry bez zbytečného porušování práv. A kdo ví, pokud platforma bude prosperovat, možná se později zapojí i větší vydavatelé, kteří chtějí spojit svůj byznys s jiným druhem zábavy. I tak prozatím Chaturbate nebude pravděpodobě službou, kde byste primárně vyhledávali gameplay.